Carine Bijlsma, Red Light Radio en Rob Stenders genomineerd voor Pop Media Prijs 2019

De jury maakt vandaag de genomineerden voor de Pop Media Prijs 2019 bekend. De prijs wordt op zaterdag 18 januari 2020 voor de zesentwintigste keer uitgereikt op de conferentie van ESNS in Groningen. 

[Dutch only] Na een publieke stemronde, komt de jury met de volgende genomineerden (in alfabetische volgorde):

Carine Bijlsma
Maakte de documentaire Devil’s Pie – D’Angelo. Het is Bijlsma als een van de weinigen niet alleen gelukt rechtstreeks in contact te komen met de Amerikaanse wereldster D’Angelo, wat al bijzonder was. Ze kreeg ook toestemming de enigmatische soulster langdurig te volgen en te filmen tijdens zijn wereldtournee, wat een prachtige film opleverde.

Red Light Radio
Online radiostation dat al bijna tien jaar met een eigenwijze en compromisloze programmering ruimte geeft aan talent uit de voorhoede van de underground. De laatste jaren geeft Red Light Radio bovendien het begrip media-partner een nieuwe dimensie door op festivals hun eigen podia te programmeren.

Rob Stenders
Al bijna 35 jaar radiomaker en nog altijd onverminderd gepassioneerd en eigenwijs als toen hij in 1985 begon. Zijn programma Stenders Platenbonanza is een van de meest beluisterde radioshows en het is mede dankzij Stenders’ aanstekelijke enthousiasme dat Danny Vera dit jaar met Roller Coaster een record vestigde door op de vierde plaats in de Top 2000 binnen te komen.

De Pop Media Prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een popjournalist waarbij in het bijzonder wordt gelet op bijzondere prestaties in het afgelopen jaar. Kandidaten zijn individuen, of in een enkel geval initiatieven of projecten, vanuit alle geledingen van de media: pers, boeken, radio, tv, online media, documentaires, film of fotografie. Hierbij gaat het in alle gevallen om publicaties en audio-visuele uitingen met als onderwerp popmuziek. Na de publicatie van de longlist en een publieke stemronde heeft een onafhankelijke jury drie genomineerden benoemd.

De jury bestaat dit jaar uit: Gijsbert Kamer (popjournalist de Volkskrant, juryvoorzitter), Matthijs van Duijvenbode (muzikant en artiest-manager), Lisa de Jongh (Patronaat & Welcome to the Village), Wilbert Mutsaers (Spotify Benelux), Yolanda Ulger (Universal), Atze de Vrieze (VPRO 3voor12) en de winnaar van de Pop Media Prijs 2018, Fernando Halman (FunX).

De Pop Media Prijs bestaat uit een geldbedrag van € 2.500,- en wordt mede mogelijk gemaakt door SENA. De prijs werd in 1994 voor het eerst uitgereikt. De winnaars waren achtereenvolgens Bert van de Kamp, Jip Golsteijn, David Kleijwegt, Martin Bril, Tom Engelshoven, Herman van der Horst, Anton Corbijn, Gijsbert Kamer, de redactie van de website 3voor12, Hester Carvalho, Lex van Rossen, Leon Verdonschot, John Schoorl, Leo Blokhuis, Jan van der Plas, Sander Donkers en Eric Corton, DWDD recordings, Saul van Stapele, Mary Go Wild / Mark van Bergen, Atze de Vrieze, Rutger Geerling, Rotjoch, Roosmarijn Reijmer en Fernando Halman.

SIGN UP TO RECEIVE THE LATEST ANNOUNCEMENTS,
TIPS NETWORKING INVITATIONS AND MORE