external-header-footer - ESNS
Panel.jpg
17 maart: er valt wat te kiezen!
Wed 13 Jan | Conference Channel 1 | 15:30 - 16:30
Wed 13 Jan | Conference Channel 1 | 15:30 - 16:30
Presented by: Buma/Stemra

17 maart: er valt wat te kiezen!

Anne Kuik CDA, Eva Akerboom PvdD, Niels van den Berge Groen Links, Peter Kwint SP, Salima Belhaj D66, Zohair El Yassini VVD, Julian Bushoff

Live

Dutch spoken

logo buma stemra.png

Op 17 maart 2021 zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. De popsector, zwaar getroffen door de Coronacrisis, kijkt reikhalzend uit naar wat er in een nieuw regeerakkoord komt te staan en hoe de politieke partijen zich om de sector zullen bekommeren. Wat moet er gebeuren om de sector te steunen? Wat kan de overheid doen, en wat moet de sector zelf oppikken? En wat moet er vooral *niet* gebeuren? Hierover spreken de (aspirant-)woordvoerders cultuur.

Dit panel is ook te volgen via de kanalen Facebook en Youtube van ESNS

Speakers

 • Anne Kuik

  Anne Kuik CDA

  Anne Kuik (1987) is sinds 23 maart 2017 lid van de Tweede Kamerfractie van het CDA. Zij was lid en fractievoorzitter in de gemeenteraad van Groningen. Eerder was zij actief in het CDJA en fractie-assistent en liep zij stage bij een advocaten- en notarissenkantoor. Verder werkte mevrouw Kuik bij een rechtsbureau van de Studentenorganisatie Groningen. Sinds 2016 was zij trainee-redacteur bij de EO-Radio. In de Tweede Kamer houdt zij zich bezig met onderwijs (middelbaar beroepsonderwijs), ontwikkelingssamenwerking, preventiebeleid en beleid prostitutie en mensenhandel.
 • Eva akerboom.png

  Eva Akerboom PvdD

  Eva Akerboom is kandidaat nummer 7 voor de Partij voor de Dieren. Zij was in 2018 vervangend Tweede Kamerlid en werkte daarvoor bij de gemeenteraad in Amsterdam. In haar vrije tijd bezoekt ze normaalgesproken graag concerten en festivals, en ze hoopt dat dit na corona snel weer kan.

   

 • gl_berge_van_den.jpg

  Niels van den Berge Groen Links

  Niels van den Berge (1984) is sinds 5 juni 2019 lid van de GroenLinks-fractie in de Tweede Kamer. De heer Van den Berge studeerde in Wageningen en was medewerker van Europarlementariër Kathalijne Buitenweg en beleidsmedewerker milieu en energie van de GroenLinks-Tweede Kamerfractie. In 2012-2013 was ontwikkelingswerker in Bangladesh en in 2018 richtte hij een adviesbureau op het gebied van watermanagement op. Als Kamerlid houdt de heer Van den Berge zich bezig met onderwijs, cultuur en wetenschap en volksgezondheid, welzijn en sport.

 • Peter Kwint

  Peter Kwint SP

  Peter Kwint is Kamerlid voor de SP. Naast onderwijs houdt hij zich bezig met cultuur, popcultuur in het bijzonder. Zo gaf hij leiding aan een brede coalitie van popacts die het opnamen tegen secondary ticketing. Nu presenteert hij op ESNS zijn concept-popnota die tot stand kwam na gesprekken met een kleine 100 man uit de sector. Hij hoopt zijn nota - mede op basis van de input op ESNS in februari te kunnen indienen.
 • Salima Belhaj

  Salima Belhaj D66

  Salima Belhaj (1978) is sinds 26 januari 2016 lid van de Tweede Kamer voor D66. Daarvoor was zij 8 jaar lang fractievoorzitter voor D66 in de gemeenteraad van Rotterdam. Waar ze nog steeds woont. Sailma Belhaj is woordvoerder cultuur voor Tweede Kamerfractie van D66.
 • Foto Zohair.jpg

  Zohair El Yassini VVD

  Zohair el Yassini is opgegroeid in Utrecht Overvecht in een niet-westers gezin. Hij heeft altijd hard gewerkt om zijn eigen droom te realiseren in Nederland: The Dutch Dream. In 2011 besloot hij de politiek in te gaan als Provinciaal Statenlid en in 2017 trad hij toe tot de Tweede Kamerfractie van de VVD. Zohair strijdt voor gelijke kansen, zodat iedereen in Nederland zijn Dutch Dream kan bereiken.

 • image002.jpg

  Julian Bushoff

  Julian Bushoff is 23 jaar en fractievoorzitter van de PvdA in de stad Groningen, daar houdt hij zich onder andere bezig met cultuur. Hij schreef mee aan het verkiezingsprogramma van de PvdA en is met zijn 14e plek op de PvdA kandidatenlijst voor aankomende Tweede Kamerverkiezingen na 17 maart mogelijk één van de jongste Kamerleden.

Moderator

 • Robbert Baruch

  Robbert Baruch Buma/Stemra

  Robbert Baruch (Amsterdam, 1967) is Manager Public Affairs for Buma/Stemra. He has over 25 years’ experience in various public sector roles. He was involved in political campaigns, lobbying initiatives, commercial transactions and legal, media, civil and market access challenges in The Netherlands and international arenas since the mid-‘90s. Currently he has a role in the lobby for strengthening copyright and improving the possibilities for the creative sector as a whole. Previously he was lobbyist for the insurance sector, and alderman/deputy mayor for the Rotterdam Borough of Feijenoord.