external-header-footer - ESNS
Buitenlandse Optredens: Hoe Voorkom je Dubbel Belasting Betalen?
Buitenlandse Optredens: Hoe Voorkom je Dubbel Belasting Betalen?
Wed 19 Jan | Conference Channel 2 | 13:00 - 14:00
Wed 19 Jan | Conference Channel 2 | 13:00 - 14:00

Buitenlandse Optredens: Hoe Voorkom je Dubbel Belasting Betalen?

Artists

Dutch spoken

ESNS22_picto_black_.png Bij buitenlandse optredens mag in het land van het optreden belasting worden geheven. Maar de inkomsten moeten ook in Nederland worden aangegeven, waardoor dubbele belastingheffing dreigt. De Nederlandse belastingverdragen zouden dit moeten voorkomen, maar dat gebeurt vaak maar deels. In september en oktober 2021 deden de Hoge Raad en Gerechtshof Amsterdam hier twee ingrijpende uitspraken over, waardoor de problematiek versterkt lijkt te worden. Wat kan er nu wel en niet met buitenlandse belasting? Dit panel gaat daar die op in, samen met aanwezigen die hun ervaringen kunnen delen.

Moderator

  • R_R Highschool - close.jpeg

    Dick Molenaar All Arts Tax Advisors

    Dr. Dick Molenaar werkt als belastingadviseur bij All Arts Belastingadviseurs in Rotterdam, waar hij artiesten, gezelschappen, podia, festivals, sporters en media fiscaal adviseert. Tevens is hij als onderzoeker op hetzelfde terrein verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waarmee hij probeert de (internationale) belastingregels verbeterd te krijgen. Ook publiceert hij geregeld in tijdschriften en op websites.
  • Teresa van Wanrooij.jpg

    Teresa van Wanrooij All Arts Tax Advisers

    Works as a tax advisor at All Arts Tax Advisors in Rotterdam, where she provides tax advice to artists, companies, venues, festivals, athletes and media. In addition to Tax Law, she also has a diploma from the Conservatory in Tilburg. She regularly publishes in magazines and on websites.

SIGN UP TO RECEIVE THE LATEST ANNOUNCEMENTS,
TIPS NETWORKING INVITATIONS AND MORE

PROUD PARTNERS OF ESNS

THE EUROPEAN MUSIC PLATFORM