thumb_9015_panel_full.jpg
Collectief onderhandelen: de stand van zaken
Sat 19 Jan | De Oosterpoort, Front 3 (up) | 13:30 - 14:30
Sat 19 Jan | De Oosterpoort, Front 3 (up) | 13:30 - 14:30
Presented by: Sena Performers, Ntb/Kunstenbond, VCTN, NVPI, NMUV en VMN

Collectief onderhandelen: de stand van zaken

Paul Solleveld NVPI, PCMI (NL), Bernt Hugenholtz IViR (NL) , Erwin Angad-Gaur Ntb, Platform Makers (NL) , Mark Bremer NMUV (NL)

Artists | Labels & Publishing

Dutch spoken

Op ESNS18 presenteerden Kunstenbond, Ntb (Nederlandse Toonkunstenaarsbond) en NVPI (Nederlandse Vereniging van Producenten en Importeurs van beeld- en geluidsdragers) gezamenlijke uitgangspunten voor redelijke artiestenovereenkomsten. Gedurende het jaar spraken Kunstenbond en Ntb verder over nadere aanbevelingen voor onder meer licentiecontracten. Daarnaast voerden ook de gezamenlijke muziekauteursorganisaties onderhandelingen met de bancheorganisaties voor muziekuitgevers. Tijdens dit panel zullen zij de aanleiding, de stand van zaken en de bereikte resultaten bekend maken en toelichten.

Speakers

 • Paul Solleveld

  Paul Solleveld NVPI, PCMI (NL)

  Paul Solleveld is beleidsadviseur bij NVPI Audio, de brancheorganisatie voor de muziekindustrie. NVPI zet zich onder meer in voor een adequate auteursrechtelijke en nabuurrechtelijke basis voor muziekproducenten en hun partners en lobbyt in Den Haag en Brussel. Paul is jurist en onder meer bestuurslid van de Popcoalitie en van de Federatie Auteursrechtbelangen. Hij is muzikaal actief als componist/tekstdichter, muzikant en producent.

 • Bernt Hugenholtz

  Bernt Hugenholtz IViR (NL)

  Prof. Bernt Hugenholtz is hoogleraar Informatierecht aan de UvA (Universiteit van Amsterdam) en directeur van het IViR (het instituut voor informatie recht) in Amsterdam.

 • Erwin Angad-Gaur

  Erwin Angad-Gaur Ntb, Platform Makers (NL)

  Erwin Angad-Gaur is senior adviseur van muzikantenvakbond Kunstenbond/Ntb en directeur van de grootste Nederlandse vereniging voor muziekauteurs, de VCTN. Daarnaast is hij voorzitter van de Sena sectie uitvoerend kunstenaars en van Platform Makers.

 • Mark Bremer

  Mark Bremer NMUV (NL)

  Managing Director Universal Music Publishing Benelux and chairman of NMUV.

Moderator

 • Pim van Klink

  Pim van Klink (NL)

  Pim van Klink is kunsteconoom en zijn hele leven werkzaam geweest in de kunst. Als directeur van De Oosterpoort heeft hij bijvoorbeeld in 1985 het initiatief genomen voor het Noorderslagfestival. De afgelopen jaren heeft hij onderzoek gedaan naar succesfactoren in de kunst. Daarover heeft hij het boek ‘De bijzondere economie van het kunstenaarschap’ gepubliceerd. Naast zijn onderzoekswerk is hij ook actief als bestuurder in de culturele sector. Zo was hij de afgelopen zes jaar voorzitter van de Federatie Auteursrechtbelangen.