Sat 19 Jan | De Oosterpoort, Back 12 (up) | 12:00 - 13:00
Presented by: KEES

Kunnen We Dat (Niet) aan Vrijwilligers Overlaten?

Willem Westermann De Regelaar, VVEM (NL), Gerben Roskam So What!, MASS Events (NL), Sophie Kemperman Kemperman en Zonen (NL)

Event production

Dutch spoken

thumb_8818_panel_logo_small.jpeg

Vrijwilligers spelen nog altijd een grote rol in het Nederlandse culturele veld. In dit panel kijken we naar ‘vrijwilligers versus betaalde krachten’, wat laat je wanneer aan wie over? Hoe krijg je het goed georganiseerd en als het niet volgens plan of zelfs mis gaat, wat is dan de consequentie? Professionals uit het veld komen hun ervaringen en ideeën delen met de bezoekers.

Speakers

 • Willem Westermann

  Willem Westermann De Regelaar, VVEM (NL)

  Vanuit zijn adviesbureau De Regelaar en zijn werk voor de Vereniging Van Evenementen Makers (VVEM) is Willem Westermann fulltime betrokken bij veel belangrijke ontwikkelingen rond evenementen in Nederland. Als het gaat om landelijke wetgeving, veiligheid, normering, belangenbehartiging en het uitdragen van alle mooie aspecten van het evenementenvak staat Willem graag vooraan.

 • Gerben Roskam

  Gerben Roskam So What!, MASS Events (NL)

  Gerben Roskam is sinds 4 jaar werkzaam als vrijwilliger in Poppodium So What! te Gouda. Daarvoor voerde hij er verschillende taken uit als programmeur, marketeer, (pre-) productie en bestuurslid. Op het moment werkt hij naast So What! ook als vrijwilliger voor Popronde Gouda. Ook is Gerben als organisator voor MASS Events werkzaam met vrijwilligers bij Stukafest Nederland, Hart van Oranje, Koningsdagfestival en Riverdale Festival. Hij heeft veel ervaring opgedaan met het aansturen van vrijwilligers en combineerde dat met de studies Logistiek en Eventmanagement.

 • Sophie Kemperman

  Sophie Kemperman Kemperman en Zonen (NL)

  Sophie Kemperman begon in 2010 als vrijwilliger voor Oddstream Festival in Nijmegen. Vanuit hier groeide haar interesse voor de culturele sector en ontwikkelde ze zich snel van vrijwilliger tot vrijwilligerscoördinator. Tijdens haar stage bij Le Guess Who? festival in 2013 ontwikkelde ze voor hen de basis voor het samenwerken met vrijwilligers en deed ze onder andere de vrijwilligerscoördinatie. Van 2016 tot 2018 was ze werkzaam als freelancer voor oa. Best Kept Secret Festival, Indian Summer en Tuckerville festival waar ze verantwoordelijk was voor de vrijwilligerscoördinatie. Sinds september 2018 is ze werkzaam als producent voor Triomf te Utrecht.

Moderator

 • Wieske Ebben

  Wieske Ebben KEES (NL)

  Wieske Ebben is moderator en organisatieadviseur bij De Nederlandsche Bank. Vanuit haar achtergrond in media en cultuur, gecombineerd met haar ervaring in de financiële sector, leidt ze verschillende seminars, events en discussies. Wieske is een van de vaste moderators en workshopleiders van KEES.