Nieuwe Investeringsregeling voor Popmusici: De Details
Nieuwe Investeringsregeling voor Popmusici: De Details
Sat 19 Jan | De Oosterpoort, Back 9 (down) | 15:00 - 16:00
Sat 19 Jan | De Oosterpoort, Back 9 (down) | 15:00 - 16:00
Presented by: Sena & Fonds Podiumkunsten

Nieuwe Investeringsregeling voor Popmusici: De Details

Dennis Stam Fonds Podiumkunsten (NL), Hugo van de Poel Stimuleringsfonds Creatieve Industrie (NL), Jeroen van Erp Dutch Creative Council (NL), Michiel ten Veen Sena Performers (NL), Karlijn Profijt Fonds Podiumkunsten (NL)

Artists | Policy

Dutch spoken

Op zaterdagavond 19 januari geeft minister Ingrid van Engelshoven (OCW) de aftrap voor een nieuwe popinvesteringsregeling: een samenwerking tussen het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie (SCI), het Fonds Podiumkunsten en Sena. Van 2019 t/m 2021 is 900.000 euro per jaar beschikbaar. De regeling wordt tweedelig uitgevoerd, bij het SCI en het Fonds. Hoe zit die regeling in elkaar en is dit soort privaat-publieke samenwerkingen dé nieuwe vorm van investeren in de popsector?

Speakers

 • Dennis Stam

  Dennis Stam Fonds Podiumkunsten (NL)

  Dennis Stam is deputy director of Fonds Podiumkunsten (Performing Arts Fund NL), the culture fund for music, theater and dance in the Netherlands.

 • Hugo van de Poel

  Hugo van de Poel Stimuleringsfonds Creatieve Industrie (NL)

  Hugo van de Poel is a staff member of the Creative Industries Fund NL responsible for the development and execution of a new grant programmes for Music and Design.

 • Jeroen van Erp.png

  Jeroen van Erp Dutch Creative Council (NL)

 • Michiel.jpg

  Michiel ten Veen Sena Performers (NL)

 • Karlijn Profijt

  Karlijn Profijt Fonds Podiumkunsten (NL)

  Met een achtergrond in programmeren, publishing, marketing, onderwijs en onderzoek heeft Karlijn ruime ervaring binnen (en buiten) de Nederlandse muziekindustrie. Als subsidiecoördinator bij Fonds Podiumkunsten is zij onder andere verantwoordelijk voor de uitvoering van het nieuwe popinvesteringsfonds.

Moderator

 • Manu van Kersbergen

  Manu van Kersbergen SPOKEN (NL)

  Manu van Kersbergen (1984) brak met zijn album De Vloek Op De Overvloed landelijk door als woordkunstenaar. Met muziek, spoken word en andere vormen van taalkundige voordrachten besteeg hij vele podia in Nederland en België. Hij ontwikkelde een grote liefde voor het vertellen en overdragen van een verhaal met ritmische en poëtische elementen.

  Als afgestudeerd antropoloog heeft Manu als maker en zelfstandig ondernemer meerdere concepten vormgegeven. Zo presenteerde hij jarenlang het radioprogramma SPOKEN, was hij hoofdredacteur van het literaire magazine SPUNK en was hij als artistiek leider betrokken bij de oprichting van het door jonge makers gedragen multimediaplatform Massa.

  Inmiddels vertegenwoordigt hij het impresariaat van de Nederlandse Pop Academie en wordt hij met regelmaat benaderd voor het geven van masterclasses op het gebied van creatief schrijven en presenteren. In 2015 richtte Manu samen met compagnon Derek Otte, Uitgeverij Rorschach op, een platform voor controversiële woordkunstenaars.