Fri 18 Jan | De Oosterpoort, Back 12 (up) | 13:30 - 14:30
Presented by: Ampco Flashlight, VVEM, TSC & Mojo Concerts

Werk gezocht? Mensen gezocht!

Gerard van Duykeren The Security Company (NL), Dick van Berkum Ampco Flashlight Group (NL), Maarten van de Kerkhof Be Live (NL), Ronny Hooch Antink Mojo Concerts (NL)

Event production

Dutch spoken

thumb_9432_admin.png

De long hot festival summer is heter dan ooit, tourende artiesten in elke uithoek, je oma gaat ook naar festivals en zelfs voor vergeten groenten organiseren we nog een evenement. De Nederlandse markt floreert als nooit tevoren. Aan de achterkant betekent dit een grote druk op beschikbaar materiaal en vooral ook op goed personeel tijdens het evenement. Tentenbouwers, hekkensjouwers, producenten, beveiligers, technici, horecapersoneel, ticketscanners, de vraag naar kundige mensen wordt groeit zo hard dat het soms wringt. Diverse grote partijen in de markt starten komend jaar wervingsacties om ook komend jaar alle posities goed en wel bezet te krijgen.

We gaan in gesprek met de directie van Ampco Flashlight (podiumtechniek), StageCo (podiumbouw), TSC (event beveiliging) en Mojo Concerts (promotor/ organisator) over de omvang van dit vraagstuk en hoe de vraag te ondervangen.

 

Speakers

 • Gerard van Duykeren

  Gerard van Duykeren The Security Company (NL)

  Gerard has been working in the event security sector for more than 35 years. As CEO of TSC Crowd Management, he was involved in more than 5,000 events. He was active in various initiatives within the industry, such as the ‘Evenementen Keurmerk’ of the ‘Nederlandse Veiligheidsbranche’, he developed the 1st Minor in Europe in the area of event safety: Event Crowd Management. Among many other functions he is Board Member of the Event Safety Group of the European Festivals Association and board member of the ‘Stichting Evenementenhandboek’

 • Dick van Berkum

  Dick van Berkum Ampco Flashlight Group (NL)

  Dick van Berkum is CEO van Ampco Flashlight, een internationaal opererende onderneming in verhuur, verkoop, installatie en productontwikkeling van professionele toepassingen voor audio, licht, rigging en video. Met de oorsprong in het (inter-)nationale muziekcircuit bedient Ampco Flashlight tegenwoordig een brede groep klanten variërend van clubs, festivals, events, dance en broadcast tot zakelijke events. Als full-service bedrijf ligt de nadruk op kennis, ervaring en creativiteit van de werknemers die tot uiting komt in persoonlijk contact tijdens voorbereiding en uitvoering.

 • Maarten van de Kerkhof

  Maarten van de Kerkhof Be Live (NL)

  Begonnen als vrijwilliger bij het lokale jongerencentrum, heeft Maarten van de Kerkhof ruim 25 jaar ervaring als professional in de live-industrie. Vrijwel het gehele spectrum van organiseren van een concert heeft hij doorlopen: van stagehand tot stagemanager, maar ook muzikant, tourmanager, barmedewerker, programmeur, licht- en geluidtechniek en hoofd productie van 013 en Effenaar.

  Inmiddels werkt hij al jaren als productiemanager en projectleider voor organisaties als LOC7000, MOJO en Paaspop. Be Live is voor hem een logische vervolgstap, om de opgebouwde kennis en ervaring door hem en zijn collega’s over te brengen op een nieuwe generatie. Met Be Live wil een groep A-spelers uit de evenementenbranche samen de verdere professionalisering en ontwikkeling van evenementenproducties en live-industrie stimuleren.

 • Ronny Hooch Antink

  Ronny Hooch Antink Mojo Concerts (NL)

  Head of Festivals at Mojo Concerts since 2017. Before that, owner of LOC7000.

Moderator

 • Willem Westermann

  Willem Westermann De Regelaar, VVEM (NL)

  Vanuit zijn adviesbureau De Regelaar en zijn werk voor de Vereniging Van Evenementen Makers (VVEM) is Willem Westermann fulltime betrokken bij veel belangrijke ontwikkelingen rond evenementen in Nederland. Als het gaat om landelijke wetgeving, veiligheid, normering, belangenbehartiging en het uitdragen van alle mooie aspecten van het evenementenvak staat Willem graag vooraan.