independents background.jpg
Zo Ziet het Geluid van de Stad Eruit
Sat 19 Jan | De Oosterpoort, Back 6 | 15:00 - 16:00
Sat 19 Jan | De Oosterpoort, Back 6 | 15:00 - 16:00
Presented by: FunX

Zo Ziet het Geluid van de Stad Eruit

Eva Hol FunX (NL), Fernando Halman FunX (NL), Jeansen Djaoen FunX (NL), Niels Hoogland FunX (NL), Patrick Coelho FunX (NL)

Media

Dutch spoken

thumb_9397_panel_small.jpeg

De hamvraag voor een zender die zich op de jonge doelgroep uit de grote steden richt is; welke muziek en artiesten zijn relevant en hoe bereik je met je muziekprogrammering vervolgens de jongste generatie muziekliefhebbers? FunX heeft als publieke zender de afgelopen zestien jaar een herkenbare ‘urban’ identiteit ontwikkeld en weet daarmee de vaak zo moeilijk te bereiken jongeren toch te aan te spreken. FunX beweegt zich in het muzikale hart van de doelgroep en is daarmee een organisch en authentiek onderdeel van ‘the scene’. Weten hoe FunX er in slaagt het geluid van de stad precies goed te kiezen?
Het team van FunX gaat in op hun visie en beleid dat ‘the sound of the city’ weerspiegelt. Oh ja, vragen staat vrij.

 

Speakers

 • Eva Hol

  Eva Hol FunX (NL)

  Eva Hol (28) is programmaleider van NPO FunX en daarmee inhoudelijk verantwoordelijk voor alle content via alle verschillende kanalen van FunX. Het Nederlandse publieke radiostation richt zich vooral op urban en heeft daarmee een uitzonderlijk jonge schare luisteraars veroverd.

 • Fernando Halman

  Fernando Halman FunX (NL)

  Fernando Halman begon in 2004 bij FunX. Al ruim tien jaar hoor je hem in ochtendshow Start. Door zijn muzikale voelsprieten kwamen Broederliefde, Ronnie Flex en Josylvio al voor hun eerste grote hit over de vloer. Inmiddels is hij een bekend gezicht, die bij RTL Late Night, Shownieuws, DWDD, Jinek en Pauw zijn kennis deelt over bijvoorbeeld Kanye West, Beyoncé, Snoop Dogg en Adele.

 • Jeansen Djaoen

  Jeansen Djaoen FunX (NL)

  Al op jonge leeftijd weet Jeansen Djaoen (1987) dat hij iets in de media wil doen. Hij moet echter wel van ver komen. In de documentaire Lost Boys van de EO vertelt hij zijn verhaal en zie je hoe hij na zijn detentie zijn leven op orde probeert te krijgen. De documentaire is ondertussen miljoenen keren terug gekeken en wordt gebruikt als lesmateriaal op diverse scholen, bij de reclassering en verschillende gemeentes. In 2019 zal NPO 2 het vervolg uitzenden.

  Jeansen is begonnen als reporter bij radiozender FunX en is nu, 5 jaar later, begeleider van reporters. Hij won in 2016 de NTR radioprijs voor zijn hoorspel Flashbacks, neemt een deel van de marketing van FunX voor zijn rekening en geeft regelmatig mediaworkshops op scholen.

 • Niels Hoogland

  Niels Hoogland FunX (NL)

  Tijdens zijn studie economie in Amsterdam werkte Niels Hoogland bij het lokale R&B en dance station City FM. Vanaf 1995 was hij 16 jaar werkzaam bij Radio 538 waar hij diverse programma’s presenteerde en zich daarnaast ontwikkelde tot music director, program director en uiteindelijk programmadirecteur.

  Niels presenteerde vanaf 1999 iedere zondagavond het Hip-hop en R&B programma Juize (Hiphop & R&B from A to Z). In 2004 bouwde hij dit uit tot het (online) urban radiostation: Juize.FM.

  Na een periode bij de Sky Radio Group als manager van MyRadio en Station Manager van Radio Veronica nam de NPO hem bijna 4 jaar geleden in dienst. Als zendermanager van NPO FunX is Niels eindverantwoordelijk voor de ‘cross-platform-programmering', het muziekbeleid, acties, vormgeving/imaging en events als de FunX Music Awards.

 • Patrick Coelho

  Patrick Coelho FunX (NL)

  As Music Director for the Netherlands' biggest Urban radiostation NPO FunX, Patrick Coelho is (co-)responsible for the radio’s on air and online playlists, charts and music strategy. Being a producer/composer, his ear for music also led him to be the host and scout to the popular radio show: FunX Talent where he discovers new talent in the lively Dutch Urban-scene.

Moderator

 • Charisa Chotoe

  Charisa Chotoe AT5 (NL)

  Charisa Chotoe (25) is freelance redacteur en verslaggever voor AT5. Als freelance (pop)journalist werkte zij onder andere bij hiphopplatform Puna.nl en 3voor12. Ook is ze sinds het begin van ADE Beats aanwezig als host voor verschillende panels. Ze heeft voor haar werk veel nationale en internationale artiesten gesproken en wordt vanwege haar expertise in de urban muziekindustrie regelmatig gevraagd aan te schuiven bij radioprogramma’s.