De genomineerden voor Popgala Noord 2019 zijn bekend

ESNS maakt de genomineerden voor Popgala Noord 2019 bekend

De genomineerden voor Popgala Noord 2019 zijn bekend. In totaal zijn er 28 genomineerden verdeeld over zes categorieën. De nominaties komen voort uit de longlist, waarop meer dan 1000 stemmen zijn binnengekomen. Na een juryberaad worden de winnaars bekend gemaakt op 15 januari in Grand Theatre tijdens Popgala Noord 2019.

In de categorie Beste talent zijn Haas, Meadowlake, Sarah Sötemann, FENN en Isa Zwart genomineerd. Voor Beste artiest staan Marlene Bakker, Blackbriar, Inge van Calkar, Daniël Lohues en Kraantje Pappie op de nominatielijst. Als Beste innovatie zijn Chordify, Innofest en de Hanzehogeschool Prins Claus Conservatorium opleiding Compositie, Muziekproducties en Studioproductie genomineerd. Voor Beste podium staan De Oosterpoort, Vera, Neushoorn, Simplon en Podium Asteriks op de lijst. Als Beste festival zijn MadNes Festival, Hongerige Wolf Festival, ESNS, Into The Great Wide Open en Welcome to The Village genomineerd. Ten slotte als Beste technische leverancier zijn de bedrijven Lichtpunt, Licht en Donker (Koos de Vries), Faber, InterStage en RED Audio genomineerd.

Er valt ook nog een publieksprijs te winnen: Collega van het jaar. Nomineren kan tot vandaag, 17.00 uur. Volgende week zal de stembus opengaan en kan er worden gestemd op de publieksprijs Collega van het jaar.

De professionele jury bestaande uit Joey Ruchtie (programmeur ESNS) als voorzitter zonder stem, Walter Flapper (artiestenmanager), Eva van Netten (programmeur en muzikante), José Woldring (PR-manager en ondernemer) Robbert Oosting (journalist) en Sander Warmerdam (hoofdredacteur Leeuwarder Courant) gaat de komende week in beraad en zal op dinsdag 15 januari 2019, tijdens Popgala Noord 2019 in Grand Theatre in Groningen, de winnaars van alle awards bekend maken.

Popgala Noord is de awardshow voor de popindustrie in Drenthe, Friesland en Groningen. Op de vooravond van ESNS worden er awards uitgereikt in verschillende categorieën. Popgala Noord 2019 vindt dit jaar plaats op dinsdagavond 15 januari vanaf 20.30 uur in het Grand Theatre.

Popgala Noord is een project van ESNS, Kunst & Cultuur Drenthe, POPgroningen, Friesland Pop, Gemeente Groningen, Gemeente Leeuwarden, Gemeente Emmen, Gemeente Assen, D’Drive Friesland College Leeuwarden, Minerva Academie voor Popcultuur en Noorderpoort Kunst & Multimedia. 

SIGN UP TO RECEIVE THE LATEST ANNOUNCEMENTS,
TIPS NETWORKING INVITATIONS AND MORE