De genomineerden voor Popgala Noord 2020 zijn bekend!

De genomineerden voor Popgala Noord 2020 zijn bekend. In totaal zijn er 28 genomineerden verdeeld over zes categorieën. De nominaties komen voort uit de longlist, waarop meer dan 1000 stemmen zijn binnengekomen. Na een juryberaad worden de winnaars bekend gemaakt op 14 januari in Grand Theatre tijdens Popgala Noord 2020. 

[Dutch only] In de categorie beste talent zijn Hannah Mae, Lars Koehoorn, Leon Moorman, Meadowlake en The Vices genomineerd. Als beste artiest staan Blanks, Elske de Wall, Joost Dijkema, Noisia en Thomas Azier op de nominatielijst. De genomineerd voor beste innovatie zijn Easypay, Plantjebandje en Ticketguard. Als beste technisch leverancier staan ADDlight, Faber Audiovisuals, Lichtpunt, Mertens AVR en Paylogic op de lijst. De genomineerden voor beste podium zijn Cultureel Café de Amer, de Oosterpoort, Het Podium Hoogeveen, Simplon en VERA. Ten slotte als beste festival zijn ESNS, FestiValderAa, MadNes Festival, Paradigm Festival en Stadspark Live genomineerd.

De vakjury bestaande uit Joey Ruchtie (programmeur ESNS) als voorzitter zonder stem, Froukje Bouma (artiestenmanager), Marlene Bakker (artiest), Bert Vos (directeur Simone FM), Floor Oostra (o.a. marketeer Spot Groningen), Walter Flapper (artiestenmanager), Robert Bangma (directeur Minerva Academie voor Popcultuur) en Gino Spijkerman (eigenaar Interstage), gaat in beraad en maakt tijdens Popgala Noord 2020 de winnaars bekend.

Tevens zijn de nominaties van de publieksprijs Collega van het jaar bekend. Men mocht iemand voordragen als collega van het jaar, met voorwaarde dat degene een verschil heeft gemaakt in 2019 en een link heeft met (een van) de drie Noordelijke provincies. Alja Kleine van Het Podium in Hoogeveen, Chris Mertens van Mertens AVR, Sjoerd Nijland van POPgroningen, Tessa Hesseling van Plantjebandje en Tom Fopma van o.a. Psy-Fi, Podium Asteriks en Popronde Leeuwarden zijn als genomineerden uit de bus gekomen. De stemronde is inmiddels geopend en er kan gestemd worden tot dinsdag 14 januari 12.00 uur. Degene die de meeste stemmen behaalt wordt als winnaar gekroond tijdens Popgala Noord 2020.

SIGN UP TO RECEIVE THE LATEST ANNOUNCEMENTS,
TIPS NETWORKING INVITATIONS AND MORE