ESNS (Eurosonic Noorderslag) start volgende week in de binnenstad van Groningen, met naast de conferentie en award shows, de nieuwste opkomende Europese artiesten. Er is meer dan muziek te ontdekken in Groningen. Op ESNS ART krijgt kunst ruim baan in al haar disciplines.

Tijdens ESNS 2019, van woensdag 16 januari tot en met zaterdag 19 januari, presenteren kunstenaars werk in talrijke vormen in Groningen. Van installaties en exposities tot performances en projecties. Zo zijn er projecties van lasers en animaties op de toren van het Groninger Museum, The Garage presenteert bands uit de focuslanden Tsjechië en Slowakije, Pičus laat zelfportretten aanpassen op de Vismarkt, bezoek Grandstand, de installatie van kunstenaar Ilona Németh bij de Stadsschouwburg of maak een reis door de oneindigheid van de atmosfeer aan de hand van Biosphere in DOT.

Daarnaast is er een posterexpositie in het Grafisch Museum, een dagelijkse Augmented Reality-tentoonstelling door Someone in Galleria Unexpected, Het Resort ontpopt zich in het voormalige bezinestation BIM met optredens en een talkshow, Popfotograaf Claude Vanheye exposeert in het Groninger Museum, Noorderlicht presenteert een tentoonstelling van de Iraanse visuele artiest Rahi Rezvani, of bezoek Filler III in SIGN voor constellaties door kunstenaars Hans Hoekstra, Jur de Vries en Lisa Smithson.

Gedurende de festivaldagen exposeert concertpromoter MOJO in de Martinikerk bijzondere foto’s en objecten uit de Nederlandse popgeschiedenis. Op de zaterdag veilt MOJO in Grand Theatre voor de Stichting MOJO For Music, een stichting met als doel muzikanten en andere creatieven te ondersteunen.

Het hele overzicht van activiteiten binnen ESNS ART kan je hier vinden.