ESNS is op zoek naar een Business Manager Europese projecten

ESNS is per direct op zoek naar een business manager van onze Europese projecten. Als coördina¬tor van deze subsidieprojecten ben je de spin in het web en praktisch aanspreekpunt voor alle Europese partners. Je vertegenwoordigt ESNS, positioneert haar projecten in Europa en je zet je in voor de Europese lobby.

Functie eisen

 • We zoeken een professional die naast strategisch denker ook zeker een doener is.
 • Je bent gewend om te werken met targets en deadlines. Je bent stressbestendig en houdt van hard en projectmatig werken.
 • Je hebt HBO of academisch werk- en denkniveau; een relevante opleiding strekt tot aanbeveling.
 • Je bent sociaal vaardig.
 • Je hebt uitstekende taalvaardigheden in woord en geschrift, zowel Nederlands als Engels.
 • Je weet ambities om te vormen tot praktische plannen die goed lezen.
 • Je hebt relevante werkervaring in de muziek- cq. evenementensector.
 • Je hebt affiniteit met (Europees) beleid.

Werkzaamheden

 • Je zorgt ervoor dat de twee Europese projecten, de Music Moves Europe Talent Awards en hetEuropean Talent Exchange Programme volgens een planmatig projectbeleid worden uitgevoerd.
 • De complexiteit van de twee Europese projecten brengt met zich mee dat je het jaar rond scherp bent en planningen en deadlines bewaakt van het Europese beleid.
 • Je zorgt voor scherpe budgetbewaking van de twee begrotingen en deelbegrotingen met oog voor detail en regelmatige afstemming met de mensen in de organisatie.
 • Je onderhoudt het contact met de Europese part­ners van deze projecten, waaronder 18 muziekex­portkantoren, 10 Europese muziekorganisaties en de Europese Commissie.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de jaarlijkse financiele en inhoudelijke verantwoor­dingen van de Europese projecten, inclusief het verkrijgen van de accountantsverklaringen.
 • Je ziet toe op Europees beleid, signaleertnieuwe kansen voor ESNS en doet actief mee in de EU-lobby.
 • Je werkt samen met de projectteams en het hoofd bedrijfsvoering.
 • Bij een Europese subsidieaanvraag coördineer je dit proces, lever je input en schrijf je (met een extern bureau) het financiële en inhoudelijke deel van de aanvragen, op basis van ambitie van het MT en samen met de andere leden van de kernteams.
 • Vanwege de Europese werkzaamheden kan je 2-3x per jaar naar een Europees showcasefesti­val/conferentie gaan, waarvan er een het Reeper­bahn Festival is. Je reis- en verblijfkosten worden vergoed in afstemming met het Hoofd Bedrijfsvo­ering.

 

Wij bieden

Een jaarcontract of jaaropdracht in de context van ons internationaal gerenommeerde evenement. Werk in een ambitieuze organisatie met medewerkers door heel Nederland en partners in binnen- en buiten­land. We houden ons hoofdkantoor in Groningen en hebben een klein kantoor in Amsterdam-Noord. Je werkt 2 dagen per week, en je wordt verwachtminstens 1 dag per week in Amsterdam of in Groningen tewerken, afhankelijk van jouw standplaats. Wij bieden een parttime overeenkomst of overeenkomst van op­dracht aan, gebaseerd op schaal 7 conform CAO Ned­erlandse Poppodia en -Festivals 2021.

Heb je interesse?

Heb je naar aanleiding van deze vacature vragen of behoefte meer informatie dan kan je terecht bij Daniële Streep (Hoofd Bedrijfsvoering). Als je geïnteresseerd bent in deze functie stuur dan op korte termijn, maar uiterlijk 15 augustus 2021 je motivatie en CV voor naar Ilja Koenders (Office & HR).

Meer informatie over Music Moves Europe Talent Awards, Meer informatie over ETEP.

Over ESNS

ESNS is met ruim 350 acts, 40.000 bezoekers en 4.200 deelnemende professionals het toonaangevende in­ternationale platform voor de Europese muzieksector. ESNS heeft als missie meer aandacht te genereren voor Europese popmuziek en Europese artiesten een effectieve springplank te bieden naar internationaal succes. De belangrijkste activiteiten zijn de confer­entie, de festivals Eurosonic en Noorderslag en de twee Europese projecten: de Music Moves Europe Talent Awards en het European Talent Exchange Pro­gramme (ETEP). ESNS wordt voor de komende vier jaar structureel gesubsidieerd vanuit het Rijk, de pro­vincie en de gemeente Groningen.

In januari 2021 organiseerden we een zeer succesvol­le online editie van ESNS, en we zetten ons om in 2022 weer een zo live mogelijk evenement neer te zet­ten. De speerpunten van het beleid zijn de komende jaren: wereldwijd opererende Nederlandse artiest cen­traal zetten, duurzaamheid, inclusiviteit en verjonging. ESNS werkt volgens de volgende codes: Code Diver­siteit & Inclusie, Fair Practice Code en Governance Code Cultuur, en is aangesloten bij de Green Deal en Key Change. Daarom nodigen we iedereen, van alle culturele/sociale achtergronden, uit om te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

SIGN UP TO RECEIVE THE LATEST ANNOUNCEMENTS,
TIPS NETWORKING INVITATIONS AND MORE