ESNS is per direct op zoek naar een secretaris voor Europese projecten.

Als secretaris van deze subsidieprojecten ondersteun je de business manager. Je bewaakt de overall planning van de Europese aanvragen en afrekeningen en helpt de business manager het Europese beleid te bewaken.

Functie eisen

 • Je bent gewend om te werken met targets en deadlines. Je bent stressbestendig en houdt van hard en projectmatig werken.
 • Je hebt HBO werk- en denkniveau, of MBO met een specialistische scholing; een relevante opleiding strekt tot aanbeveling.
 • Je bent sociaal vaardig.
 • Je bent secuur en planmatig.
 • Je hebt uitstekende taalvaardigheden in woord en geschrift, zowel Nederlands als Engels.

Werkzaamheden

 • Verantwoordelijkheid dragen voor de coördinatie van secretariële en ondersteunende werkzaamheden in het uitvoeren van de Europese projecten, waaronder de Music Moves Europe Talent Awards en het European Talent Exchange Programme.
 • De complexiteit van de twee Europese projecten brengt met zich mee dat je het jaar rond scherp bent en planningen en deadlines bewaakt van het Europese beleid.
 • Je ondersteunt de Business Manager in het onderhouden van het contact met de Europese partners van deze projecten, waaronder 18 muziek-exportkantoren, 120 muziekfestivals, 10 Europese muziekorganisaties en de Europese Commissie.
 • Je ondersteunt in het opstellen van de jaarlijkse financiele en inhoudelijke verantwoordingen van de Europese projecten.
 • Je zorgt voor een planmatige uitvoering van de projecten. Je voert het secretariaat van de Europese projecten en bent verantwoordelijk voor het maken van afspraken, het verzorgen van de vergaderplanning, het versturen van uitnodigingen, maken van notulen en actielijsten.
 • Je zorgt voor het uitwerken van diverse werkwijzen, formats en procedures voor de uitvoering van de projecten.
 • Je draagt binnen Music Moves Europe Talent Awards specifieke zorg voor het prijzenpakket en de onkostenvergoedingen van de artiesten. Je beheert het account mmeta@esns.nl.
 • Je draagt binnen ETEP specifieke zorg voor de bonussen van de muziekfestivals en de input van de muziekexportkantoren.
 • Je maakt onderdeel uit van de projectteams en valt onder de aansturing van het Hoofd Bedrijfsvoering.
 • Vanwege de Europese werkzaamheden kan je 2-3x per jaar naar een Europees showcasefestival/conferentie gaan met de Business Manager, waarvan er een het Reeperbahn Festival is. Je reis- en verblijfkosten worden vergoed in afstemming met het Hoofd Bedrijfsvoering.

Wij Bieden
Een jaarcontract of jaaropdracht in de context van ons internationaal gerenommeerde evenement. Werk in een ambitieuze organisatie met medewerkers door heel Nederland en partners in binnen- en buitenland. We houden ons hoofdkantoor in Groningen en hebben een klein kantoor in Amsterdam-Noord. Je werkt 1,5 dagen per week, en je wordt verwacht minstens 1 dag per week in Amsterdam of in Groningen te werken, afhankelijk van jouw standplaats. Wij bieden een parttime overeenkomst of overeenkomst van opdracht aan, gebaseerd op schaal 5 conform CAO Nederlands Poppodia en -Festivals 2021.

Heb je interesse?
Heb je naar aanleiding van deze vacature vragen of behoefte meer informatie dan kan je terecht bij Daniële Streep (Hoofd Bedrijfsvoering). Als je geïnteresseerd bent in deze functie stuur dan op korte termijn, maar uiterlijk 15 augustus 2021 je motivatie en CV voor naar Ilja Koenders (Office & HR).

Meer informatie over Music Moves Europe Talent Awards, Meer informatie over ETEP.

Over ESNS

ESNS is met ruim 350 acts, 40.000 bezoekers en 4.200 deelnemende professionals het toonaangevende in­ternationale platform voor de Europese muzieksector. ESNS heeft als missie meer aandacht te genereren voor Europese popmuziek en Europese artiesten een effectieve springplank te bieden naar internationaal succes. De belangrijkste activiteiten zijn de confer­entie, de festivals Eurosonic en Noorderslag en de twee Europese projecten: de Music Moves Europe Talent Awards en het European Talent Exchange Pro­gramme (ETEP). ESNS wordt voor de komende vier jaar structureel gesubsidieerd vanuit het Rijk, de pro­vincie en de gemeente Groningen.

In januari 2021 organiseerden we een zeer succesvol­le online editie van ESNS, en we zetten ons om in 2022 weer een zo live mogelijk evenement neer te zet­ten. De speerpunten van het beleid zijn de komende jaren: wereldwijd opererende Nederlandse artiest cen­traal zetten, duurzaamheid, inclusiviteit en verjonging. ESNS werkt volgens de volgende codes: Code Diver­siteit & Inclusie, Fair Practice Code en Governance Code Cultuur, en is aangesloten bij de Green Deal en Key Change. Daarom nodigen we iedereen, van alle culturele/sociale achtergronden, uit om te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

SIGN UP TO RECEIVE THE LATEST ANNOUNCEMENTS,
TIPS NETWORKING INVITATIONS AND MORE