De organisatie is ontzettend verheugd over deze positieve beoordeling. Dago Houben, algemeen directeur: “We worden gesterkt door deze erkenning van het FPK van onze voortrekkersrol in het popmuziekveld.

Graag feliciteren wij iedereen die nu een positieve beoordeling en honorering hebben ontvangen en we leven mee met de organisaties waar nog geen geld voor gevonden is. 

De Kunstraad Groningen beoordeelde in juni ESNS ook positief: “Het evenement heeft een goede reputatie als vindplaats voor artiesten die aan het begin van een succesvolle carrière staan, dankzij een uitgebreid netwerk. Het festival toont elk jaar opnieuw de Europese en nationale top, hetgeen getuigt van vakmanschap binnen de organisatie.

De Raad voor Cultuur kent ESNS ook een belangrijke functie toe als platform voor de (inter)nationale muziekindustrie en als podium voor opkomende bands die een mogelijk internationale carrière tegemoet gaan. Na deze positieve beoordeling van de raad, zonder honorering van subsidie, volgde via een motie de kamerbrede steun voor ESNS in de culturele basisinfrastructuur.

Dago Houben: “We zijn trots op dat wij zowel van de Raad voor Cultuur, als de Kunstraad Groningen, en nu ook het Fonds Podiumkunsten, positieve beoordelingen hebben ontvangen. Dat deze drie positieve beoordelingen elkaar zo opvolgen is geweldig. Bovendien heeft de Tweede Kamer zich voor het zomerreces nagenoeg unaniem uitgesproken voor een positie van ESNS in het cultuurbestel van Nederland. We staan er wat betreft draagvlak voor ESNS goed voor, en daar zijn we ontzettend blij mee.