ESNS publiceert longlist genomineerden Pop Media Prijs 2020

De prijs wordt in januari voor zevenentwintigste keer uitgereikt

ESNS (Eurosonic Noorderslag) publiceert vandaag de longlist met genomineerden voor de Pop Media Prijs 2020, een stimuleringsprijs van de Nederlandse popjournalistiek in de breedste zin van het woord. Middels het stemformulier kan het publiek drie favorieten selecteren, waarna de jury zich buigt over de genomineerden en drie kandidaten voor de shortlist selecteert. De prijs, gepresenteerd door Sena Performers, wordt tijdens ESNS voor de zevenentwintigste keer uitgereikt.

De prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een popjournalist of aan een medium, waarbij vooral wordt gekeken naar bijzondere prestaties in het afgelopen jaar. Kandidaten zijn individuen of in een enkel geval initiatieven of projecten, vanuit alle geledingen van de media: pers, boeken, radio, tv, online media, documentaires, film en fotografie. Hierbij gaat het in alle gevallen om publicaties met als onderwerp muziek.

Bekijk de longlist met genomineerden en breng een stem uit. Stemmen kan tot 10 december 2020.

ESNS
De aankomende editie van ESNS vindt plaats van 13 tot en met 16 januari 2021. Eerder maakte ESNS al de namen bekend van 56 opkomende Europese acts, die in januari op ESNS aantreden. In de komende weken worden meer namen bekendgemaakt.

Het showcasefestival wordt voor het eerst volledig digitaal. Naast uitzendingen via NPO 3FM, NPO 3 en de Europese radiozenders, worden de sets gratis gestreamd op het online platform om de missie te waarborgen: het promoten en circuleren van nieuwe Europese muziek.

De conferentie van ESNS vindt ook digitaal plaats. Op het platform zijn paneldiscussies, keynotes en sessies te volgen en biedt het mogelijkheden tot speed meetings en netwerken en toegang tot de delegates database. Inschrijven voor de ESNS conferentie kost € 50, -, registraties verkrijgbaar via esns.nl/tickets

SIGN UP TO RECEIVE THE LATEST ANNOUNCEMENTS,
TIPS NETWORKING INVITATIONS AND MORE