ESNS zoekt een financieel medewerker/controller (0,8 fte)

ESNS zoekt op korte termijn een ervaren financieel medewerker / controller (medior/senior), die verantwoordelijk is voor de financiële huishouding van ESNS.

ESNS is een evenement dat uit vele sub-evenementen bestaat die tegelijk en na elkaar in januari plaatsvinden. Er wordt relatief veel geld in korte tijd door veel mensen uitgegeven. Stevige grip op de financiën is onontbeerlijk voor de continuïteit van de organisatie. ESNS wordt deels gefinancierd uit nationale, provinciale en gemeentelijke subsidies. Daarnaast vragen we aan bij private fondsen en hebben we twee grote Europese projectsubsidies. Gevolg hiervan is dat er maandelijks een begroting voor een aanvraag of een afrekening voor een verantwoording moet worden opgesteld. We zoeken iemand die samen met het hoofd bedrijfsvoering het financieel beheer en bewustzijn verder doorontwikkelt. 

Werkzaamheden

 • Je bewaakt en controleert in de voorbereiding en uitvoering van het financieel beleid en ondersteunt het Hoofd Bedrijfsvoering hierin. 
 • Je ondersteunt budgethouders in het opstellen van de benodigde heldere deelbegrotingen voor projecten en zorgt voor afwikkeling ervan. Je zorgt dat de financiële administratie en de administratieve procedures voldoen aan de eisen van onze verschillende subsidieverstrekkers.
 • Je bent verantwoordelijk voor de controlling van financiële rapportages en verantwoordingen zoals overzichten van begroting, realisatie en de jaarrekening.
 • Onze boekhouding is uitbesteed aan OZCAR, maar er moet nauwe afstemming plaatsvinden tussen jou en de externe boekhouder. Jij levert analyses, uitsplitsingen, details aan en bent goed op de hoogte van de specifieke context van ESNS voor de juiste vertalingen.
 • Je bewaakt en signaleert de kosten en liquiditeitsontwikkeling. Je bewaakt de financiële positie en resultaten van het bedrijf.
 • Je begeleidt externe accountants- en belastingdienstcontrole en onderhoudt zelfstandig de externe contacten op terrein van financiën.
 • Je zorgt voor de voorbereiding en uitvoering van specifieke controles van projecten.
 • Je zorgt voor het realiseren en actueel houden van uitrusting en inrichting van de financiële administratie. Je beheert financieel administratieve systemen, werkwijzen en procedures
 • Je levert de externe administrateur voor personeels- en salarisadministratie de benodigde gegevens.
 • Je bewaakt bewaakt de fiscale aangiften samen met de externe boekhouder.
 • Je ziet toe op juiste en tijdige verwerking en betaling van alle inkoopfacturen en andere kosten.
 • Je zorgt voor bijtijds en juist innen van alle inkomsten: recettes, subsidies, sponsoring en sales, doorberekende kosten, etc.
 • Je wijst facturen aan de juiste verantwoordelijken toe (“taggen”) binnen factureringssysteem Basecone.
 • Je geeft financiële informatie en adviezen aan het Hoofd Bedrijfsvoering en bereidt gezamenlijk het financiële beleid voor.
 • De complexiteit van het evenement en de sub-evenementen brengt met zich mee dat je het jaar rond scherp bent en planningen en deadlines bewaakt. Maar we verwachten ook flexibiliteit in inzet. ESNS heeft een piekbelasting in de maanden december-februari.

 

Functie eisen

 • We zoeken een financieel denker met scherp oog voor details, die ook zeker een doener is. 
 • Je hebt ruime en aantoonbare ervaring (minimaal 6 jaar) met het verantwoordelijk zijn voor de financiële administratie, het opstellen van (project-)begrotingen en eindverantwoordingen. 
 • Je zorgt voor een scherpe bewaking van de financiën met oog voor detail en de mensen in de organisatie.
 • Je bent gewend om te werken met targets en deadlines. Je bent stressbestendig en hebt een proactieve houding.
 • Je bent sociaal vaardig en kan goed met veel verschillende typen mensen communiceren.
 • Je hebt HBO of academisch werk- en denkniveau; een relevante opleiding is een voorwaarde.
 • Je hebt uitstekende taalvaardigheden in woord en geschrift, zowel Nederlands als Engels.
 • Je beschikt over actuele vakkennis en hebt ervaren met boekhoudprogramma’s. Wij werken met Twinfield, Basecone, NMBRS, WeFact en Visionplanner. Ervaring met deze of vergelijkbare programma’s is een must. 
 • Relevante werkervaring in de muziek- cq. evenementensector of voor een gesubsidieerde instelling is een pré.

 

ESNS biedt

Wij bieden een jaarcontract of jaaropdracht in de context van ons internationaal gerenommeerde evenement, met zicht op een langere verbintenis. Werk in een ambitieuze organisatie met medewerkers door heel Nederland en partners in binnen- en buitenland. We houden ons hoofdkantoor in Groningen en hebben een klein kantoor in Amsterdam-Noord. Je werkt 4 dagen per week voor ESNS, en je wordt verwacht minstens 3 dagen per week in Amsterdam of in Groningen te werken, afhankelijk van jouw standplaats. Wij bieden een parttime overeenkomst of overeenkomst van opdracht aan, gebaseerd op schaal 7 conform CAO Nederlandse Poppodia en -Festivals 2021. Aanvang functie op korte termijn, liefst per 1 september, uiterlijk 1 oktober.

 

Heb je interesse?

Heb je naar aanleiding van deze vacature vragen of behoefte meer informatie dan kan je per e-mail terecht bij Daniële Streep (Hoofd Bedrijfsvoering). Als je geïnteresseerd bent in deze functie stuur dan uiterlijk 18 augustus 2021 je motivatie en cv naar Ilja Koenders (Office & HR).

Over ESNS

ESNS (Eurosonic Noorderslag) is met ruim 350 acts, 40.000 bezoekers en 4.200 deelnemende professionals het toonaangevende internationale platform voor de Europese muzieksector. ESNS heeft als missie meer aandacht te genereren voor Europese popmuziek en Europese artiesten een effectieve springplank te bieden naar internationaal succes. De belangrijkste activiteiten zijn de conferentie, de festivals Eurosonic en Noorderslag en de twee Europese projecten: de Music Moves Europe Talent Awards en het European Talent Exchange Programme (ETEP). ESNS wordt voor de komende vier jaar structureel gesubsidieerd vanuit het Rijk, de provincie en de gemeente Groningen. 

In januari 2021 organiseerden we een zeer succesvolle online editie van ESNS, en we zetten ons om in 2022 weer een zo live mogelijk evenement neer te zetten. De speerpunten van het beleid zijn de komende jaren: de Nederlandse artiest centraal zetten, van Europa voor de wereld zijn, duurzaamheid, inclusiviteit en verjonging. ESNS werkt volgens de culturele codes: Code Diversiteit & Inclusie, Fair Practice Code en Governance Code Cultuur, en is aangesloten bij de Green Deal en Key Change. ESNS wil als werkgever net zo divers zijn als haar aanbod, maar daar zijn we nog niet. Daarom nodigen we iedereen, van alle culturele/sociale achtergronden, uit om te solliciteren.

SIGN UP TO RECEIVE THE LATEST ANNOUNCEMENTS,
TIPS NETWORKING INVITATIONS AND MORE