ESNS zoekt Programmeur Conferentie

Als conferentieprogrammeur maak je onderdeel uit van de Programma Commissie (PC), die tijdens ESNS (Eurosonic Noorderslag) de conferentie samenstelt met een relevant, urgent en actueel programma voor de verschillende disciplines in de muziekindustrie. De programmaonderdelen worden onafhankelijk samengesteld met sprekers met autoriteit, kennis en verbeeldingskracht en geleid door aansprekende en kundige moderators.

07-06-2021

ESNS zoekt een jong, creatief en ambitieus teamlid die een brug kan slaan naar nieuwe netwerken en platforms met oog voor meerdere kunstdisciplines, een programmeur met een divers internationaal cultureel/muzikaal achterland, een DIY-mentaliteit die ook thema’s als gendergelijkheid, duurzaamheid en diversiteit een plek op de conferentie kan geven. Je bent daarbij gesprekspartner voor alle mogelijke brancheorganisaties, sponsoren, partners en toeleveranciers van conferentie-onderdelen. Om het netwerk te vergroten en om een vinger aan de pols te houden in de muziekindustrie is het bezoeken van buitenlandse showcase festivals en partners onderdeel van het werk. Daarnaast overleg je samen met de verschillende afdelingen binnen ESNS om het programma te produceren en te communiceren. Je bespreekt en vertaalt commerciële kansen en wensen van sponsoren, en zorgt voor de gastvrije ontvangst van sprekers en moderatoren. Daarnaast beheer en bewaak je (een deel van) het beschikbare conferentiebudget.

Functie-eisen
Wij zoeken een programmeur met:

 • relevante werkervaring in de muziekindustrie;
 • een creatieve geest die actuele thema’s kan vertalen in relevante programmering;
 • een jong en breed netwerk in de (inter)nationale muziekindustrie, waarbij sleutelbegrippen zijn: DIY, multicultureel en divers, crossmediaal;
 • organisatorisch inzicht;
 • pro-activiteit en daadkracht;
 • stressbestendigheid en flexibiliteit;
 • sterke sociale vaardigheden;
 • zelfstandigheid en standvastigheid;
 • gevoel voor gastvrijheid, service en verhoudingen;
 • sterk ontwikkelde taalvaardigheid in Nederlands en Engels;
 • ervaring met budgetbeheer is niet noodzakelijk maar wel een pré.

ESNS
ESNS (Eurosonic Noorderslag) is een non-profit, 100% showcase-festival in Groningen voor uitsluitend Europese artiesten, met een internationale muziekconferentie. ESNS vindt jaarlijks plaats in januari meer dan 4.000 professionele delegates, waaronder 400 internationale festivals, en presenteert showcases van ruim 350 Europese artiesten voor meer dan 40.000 bezoekers in totaal. De conferentie van ESNS is het het kennis- en netwerk programma waar muziekprofessionals uit alle delen van de wereld netwerken, zakendoen en kennis vergaren. Op Eurosonic presenteren Europese acts zich op meer dan dertig Groningse podia, Noorderslag is de staalkaart van Nederlands aanstormend talent. De conferentie en het festival leveren een cruciale bijdrage aan de uitvoering van de visie en missie van ESNS; een springplank voor Nederlands en Europees talent naar internationale carrières. ESNS wordt voor de komende vier jaar structureel gesubsidieerd vanuit het Rijk, de provincie en de gemeente Groningen. De speerpunten van het beleid zijn de komende jaren: wereldwijd opererende Nederlandse artiesten centraal zetten, duurzaamheid, inclusiviteit en verjonging. Op het gebied van gendergelijkheid, duurzaamheid en diversiteit wordt in het conferentieprogramma actief gestuurd met relevante thema’s, sprekers, moderators, workshops, spreekuren, etc. ESNS werkt volgens de Code Diversiteit & Inclusie, Fair Practice Code en Governance Code Cultuur, en is aangesloten bij de Green Deal en Keychange. Daarom nodigen we iedereen, van alle culturele/sociale achtergronden, uit om te solliciteren. In ons beleidsplan 2021- 2024 lees je in detail waar ESNS voor staat en wat de speerpunten voor de komende jaren zijn.

ESNS biedt
Een parttime opdracht op basis van een zzp-opdrachtovereenkomst of een tijdelijk dienstverband, gebaseerd op schaal 5 conform CAO Poppodia en -Festivals 2019- 2020. De startdatum is medio augustus. Je werkt in een ambitieuze organisatie met medewerkers door heel Nederland en partners in binnen- en buitenland. We houden ons hoofdkantoor in Groningen en hebben een klein kantoor in Amsterdam-Noord. De werkdagen lopen op van 1 tot 2 dagen in de week tot 4 tot 5 dagen in de weken voorafgaand, tijdens en na afloop van het festival. Je werkt bij voorkeur een deel van je tijd op het ESNS kantoor in Groningen.

Heb je interesse?
Heb je naar aanleiding van deze vacature vragen of behoefte aan meer informatie dan kan je terecht bij Robert Meijerink (Hoofd Programma). Als je geïnteresseerd bent in deze functie stuur dan je motivatie en CV voor 17 juni 2021 naar Ilja Koenders (Office & HR). De eerste ronde sollicitatiegesprekken vinden plaats op 24 juni.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

SIGN UP TO RECEIVE THE LATEST ANNOUNCEMENTS,
TIPS NETWORKING INVITATIONS AND MORE