Jan Smeets, oervader van het langstlopende festival ter wereld, viert in 2019 het vijftigjarig jubileum van zijn evenement. De festivaldirecteur staat erom bekend dat hij het hart op de tong draagt. Tijdens het keynote interview zal hij daarom openhartig ingaan op de bloemrijke geschiedenis van het festival, ongetwijfeld gelardeerd met vermakelijke anekdotes. Vanzelfsprekend blikt hij ook vooruit naar de komende, vijftigste editie en naar de toekomst van zijn festival.

Smeets heeft met Pinkpop een monument gecreëerd dat aangemerkt zou kunnen worden als nationaal cultureel erfgoed. Mede omdat zijn festival aan de basis heeft gestaan van belangrijke maatschappelijk-culturele, technologische en creatief-muzikale ontwikkelingen. De vijftigjarige historie wordt gekenmerkt door unieke, memorabele momenten maar ook hoogte- en dieptepunten die Pinkpop tot een uniek festival maken.

Van de Gulpenerberg via Geleen en Baarlo naar Landgraaf. Via Pinknick naar Pinkpop, omdat het festival oorspronkelijk altijd tijdens Pinksteren plaatsvond. De afgelopen jaren is in grote lijnen vastgehouden aan de oorspronkelijke opzet, maar wordt het festival elk jaar weer aangepast en verbeterd. Een aantal jaren geleden stapte MOJO in, maar in de afgelopen vijftig jaar was er altijd een constante: Jan Smeets. En als Jan Smeets met passie vertelt over zijn Pinkpop is het nooit saai.