Hoe technologie de muziekwereld verandert. TechTalks050 ESNS special

Wanneer: ma 13-01-2020 19:00 – 21:30
Waar: DOT Groningen, Vrydemalaan 2, Groningen
Tickets: € 7,50 (inclusief koffie/thee en drink)

Techniek en muziek beïnvloeden elkaar op verschillende manieren. Worden we beïnvloed door streamingdiensten zoals Spotify? Hoe inspireert muziek het beoefenen van wetenschap? Wat zijn de nieuwste tech trends in muziek? Drie sprekers gaan hier op geheel eigen wijze op in. 

[Dutch only] Techniek en muziek beïnvloeden elkaar op verschillende manieren. Worden we beïnvloed door streamingdiensten zoals Spotify? Hoe inspireert muziek het beoefenen van wetenschap? Wat zijn de nieuwste tech trends in muziek?

Programma

Beïnvloedt Spotify onze muzieksmaak? (deze presentatie is Engelstalig)
Dr. Robert Prey | Universitair docent Rijksuniversiteit Groningen

Muziek en wetenschap: A (personal) magical mystery tour
Prof. Wijnand Helfrich | Hoogleraar Translational Surgical Oncology UMCG

De muziek- en wetenschapstrends van Eurosonic Noorderslag 2020
David de Wever | CEO & Partner PlayPass
Dago Houben | CEO Eurosonic Noorderslag

Drinks & Bites
Met een optreden van singer/songwriter Nadua

Tickets

Een kaartje voor de bijeenkomst bestel je vooraf via de DOT-website (of aan de deur mits er nog plaatsen beschikbaar zijn) en kost €7,50. Hiervoor krijg je koffie of thee vooraf, drie presentaties, en een drankje na afloop.

Bestel hier je tickets!

De sprekers

Dr. Robert Prey is universitair docent bij het Research Centre for Media and Journalism Studies van de Rijksuniversiteit Groningen.
Spotify wordt wel de ‘nieuwe radio’ genoemd vanwege de invloed die het heeft op welke nieuwe nummers en artiesten doorbreken en vanwege de rol die het speelt in het ontdekken en consumeren van muziek. Zorgt Spotify voor gelijke kansen of versterkt het juist de ingebakken hiërarchieën tussen grote labels, onafhankelijke labels en artiesten zonder label? Hoe worden wij beïnvloed door deze nieuwe techgigant? Deze en andere vragen probeert Robert Prey in zijn onderzoek te beantwoorden.

Prof. dr. Wijnand Helfrich | Professor of Translational Surgical Oncology UMCG
Prof. dr. Wijnand Helfrich combineert al vele jaren wetenschap met het maken van muziek met zijn band Weekend at Waikiki. Voor zijn werk creëert hij nieuwe slimmere kankergeneesmiddelen, voor zijn muziek creëert hij nieuwe melodieën en bijzondere geluiden. Op het eerste oog twee totaal verschillende werelden, maar volgens Helfrich zijn er veel meer overeenkomsten dan verschillen. In zijn lezing ‘Music and Science; a (personal) magical mystery tour’ neemt hij je mee op een persoonlijke en wonderbaarlijke reis naar daar waar wetenschap en muziek tot één entiteit lijken samen te smelten.

Dago Houben is sinds 2009 CEO van Eurosonic Noorderslag. Vóór ESNS was hij ondernemer in culturele evenementen en een van de oprichters/ontwikkelaars en zakelijk leider van het Nederlandse (inter) nationale reizende theaterfestival De Parade. Dago organiseerde de afgelopen 25 jaar ook met succes (bedrijfs) evenementen en hij was de ontwikkelaar en exploitant van het Vondelpark Openlucht Theater. Als lid van het kernteam is hij betrokken bij een van de meest vooraanstaande Boutique-festivals in Nederland genaamd Into the Great Wide Open. Dago is mede-oprichter en voorzitter van een broodfonds, bestuurslid van de Verenigde Podiumkunsten Festivals en voorzitter a.i. van de raad van toezicht van theatergroep Vis á Vis.

David de Wever | CEO & Partner PlayPass.  Playpass has developed an innovative new software application that uses RFID and NFC technology to transform the humble wristband into a device allowing event organisers to manage crew, artists and crowds; create exciting new ways for the public to interact with brands at events, both in person and via social media; and even create a safe and secure cashless environment.

Drs. Thijs Helfrich is de host van de avond. Hij studeerde eigentijdse geschiedenis aan de RUG, zingt al meer dan 30 jaar samen met zijn broer Wijnand in Weekend at Waikiki, is eigenaar van de legendarische Studio Spitsbergen en medeoprichter van het Groningse internetbureau theFactor.e. Op dit moment is hij creatief directeur en mede-eigenaar van het online mediabedrijf Wild Sea BV. Muziek en techniek zijn voor Thijs onlosmakelijk met elkaar verbonden en vanuit die creatieve smeltkroes zal hij het thema en de sprekers van de avond introduceren en duiden.

Bestel hier je tickets!

SIGN UP TO RECEIVE THE LATEST ANNOUNCEMENTS,
TIPS NETWORKING INVITATIONS AND MORE