MOJO organiseert tijdens ESNS (Eurosonic Noorderslag) 2019 in Groningen een benefietveiling van bijzondere foto’s en objecten uit de Nederlandse popgeschiedenis. De veilingstukken worden op 16 t/m 18 januari tentoongesteld in de Martinikerk en op zaterdag 19 januari geveild in het Grand Theatre in Groningen. In de Martinikerk is tevens een pop-up shop waar o.a. merchandise voor een kleine donatie wordt verkocht. Meer informatie en een overzicht van alle veilingstukken zijn te vinden via mojoveiling.nl.

Gedurende het vijftigjarig bestaan heeft MOJO een grote collectie aan bijzondere stukken verzameld. Deze items worden, samen met stukken die zijn gedoneerd door verschillende partners, fotografen en kunstenaars, tijdens het jaarlijkse showcasefestival ESNS in Groningen voor het eerst sinds die geschiedenis van het bedrijf tentoongesteld en geveild voor een goed doel: stichting MOJO for Music.

Onder de veilingstukken bevinden zich o.a. items die cadeau gegeven zijn aan het bedrijfdoor (inter)nationale supersterren als Tina Turner, Aerosmith en Bon Jovi , iconische popfoto’s, exclusieve posters en merchandise van festivals als Lowlands, Pinkpop, North Sea Jazz en andere limited edition producten en gesigneerde platen die zijn gedoneerd door bekende artiesten en zalen. Aan ieder object kleeft een bijzonder verhaal, waar tijdens de tentoonstelling en veiling uitgebreid aandacht aan zal worden besteed. Ook worden er een aantal bijzondere ervaringen geveild, zoals een privé pianoles van Jamie Cullum, een etentje met de directeur van Lowlands en een Golden Ticket inclusief backstage rondleiding voor een vijftal grote festivals. Een overzicht van alle veilingstukken is te vinden op www.mojoveiling.nl. Het is ook mogelijk om via de website te bieden op de veilingstukken.

Stichting MOJO for Music
Alle opbrengsten van de veiling komen ten goede aan stichting MOJO for Music. De stichting is opgericht ter ere van het vijftigjarig bestaan van MOJO en heeft als doel muzikanten en andere creatieven te ondersteunen door bijvoorbeeld oefenruimtes te huren, muziekinstrumenten beschikbaar te stellen of het zakelijk ondersteunen van beginnende

acts. De financiering van de stichting komt uit MOJO en initiatieven zoals de benefietveiling, tentoonstelling en pop-up shop in Groningen. De totale opbrengst hiervan wordt door MOJO verdubbeld. De MOJO for Music Benefietveiling / Tentoonstelling / Pop-Up Shop zijn onderdeel van het officiële programma van ESNS 2019 onder de noemer ESNS Art.

MOJO FOR MUSIC BENEFIETVEILING & POP-UP SHOP

Tentoonstelling / Pop-Up Shop
Woensdag 16 t/m vrijdag 18 januari 2019 | Martinikerk, Groningen
Openingstijden: 12:00 uur – 22:00 uur
Gratis toegankelijk

Veiling
Zaterdag 19 januari 2019 | Grand Theatre, Groningen
Deuren open: 12:00 uur
Veiling: 13:00 uur – 15:00 uurGratis toegankelijk

Vijftig jaar MOJO

De MOJO for Music Benefietveiling wordt georganiseerd in het kader van de viering van het vijftigjarig bestaan van MOJO tijdens ESNS 2019. Ter gelegenheid van het jubileum wordt er tijdens de conferentie van ESNS een panel georganiseerd waar Leon Ramakers en de huidige MOJO directie Ruben Brouwer en John Mulder worden geïnterviewd door David Kleyweg en Sander Donkers.

Among the items on the auction are items from international superstars like Tina Turner, Aerosmith and Bon Jovi, iconic pop photos, exclusive posters and merchandise from festivals such as Lowlands, Pinkpop, North Sea Jazz, as well as limited edition products and autographed records donated by well-known artists and venues.

There are also a number of special experiences up for auction, such as a private piano lesson from Jamie Cullum, a dinner with the director of Lowlands and a Golden Ticket including a backstage tour at five big festivals. An overview of all auction items can be found at www.mojoveiling.nl. All items will be auctioned at Grand Theatre on Saturday January 19.

All proceeds will benefit the MOJO for Music foundation. The foundation was founded in honor of the fiftieth anniversary of MOJO and aims to support musicians and other creatives. The funding of the foundation comes from MOJO and total proceeds will be doubled by the Dutch event promoter.

The MOJO for Music Benefit Auction / Exhibition / Pop-Up Shop are part of ESNS Art, the official program of ESNS 2019.

MOJO FOR MUSIC BENEFIT AUCTION & POP-UP SHOP

Exhibition / Pop-Up Shop
Wednesday 16 – Friday 18 January 2019 | Martinikerk, Groningen
Opening hours: 12:00 – 22:00 hrs
Free access

Auction
Saturday Janaury 19,  2019 | Grand Theatre, Groningen
Deuren open: 12:00 uur
Veiling: 13:00 uur – 15:00 uur
Gratis toegankelijk

Vijftig jaar MOJO
De MOJO for Music Benefietveiling wordt georganiseerd in het kader van de viering van het vijftigjarig bestaan van MOJO tijdens ESNS 2019. Ter gelegenheid van het jubileum wordt er tijdens de conferentie van ESNS een panel georganiseerd waar Leon Ramakers en de huidige MOJO directie Ruben Brouwer en John Mulder worden geïnterviewd door David Kleyweg en Sander Donkers.