Delen

WAAROM EEN CONFERENTIE?

Met als hoofddoel het creëren en stimuleren van business mogelijkheden in de muziekindustrie voor artiesten, management, agents, producers, labels alike is de conferentie core-business voor ESNS. Voor meer dan 4000 conferentie bezoekers worden 150 panels, keynotes, interviews, workshops, overleggen, diners en borrels gegeven, om zowel de educatie van de bezoeker als het netwerken onder bezoekers te faciliteren. De ESNS conferentie biedt een actueel overzicht over de stand van zaken in de internationale muziek, media, productie en creatieve sectoren en draagt direct bij aan de verdere ontwikkeling binnen deze sectoren.

Kennis

Bij ESNS loop je niet enkel de belangrijkste Europese spelers in de muziekwereld tegen het lijf, maar ben je ook aan het juiste adres om je kennis te verbreden. Diversiteit is het sleutelwoord van de ESNS conferentie. Met haar verschillende programmalijnen biedt ESNS een divers aanbod waar beleidsmakers tot festivalorganisatoren en tech-geeks tot live event producers hun hart aan kunnen ophalen. Zo bood de conferentie van 2018 o.a. perspectief op secondary ticketing, mentale gezondheid, seksuele intimidatie, diversiteit, ontwikkeling op festivalgebied en regelgeving.

Terugkerende programmalijnen

  • De European Production & Innovation Conference (EPIC) staat geheel in het teken van productie en innovatie op festivals en podia. Hier vind je de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van onder andere ticketing, cashless systems, draadloze communicatie, duurzaamheid, mobiliteit en veiligheid. Daarnaast krijg je advies over logistiek, rigging, het managen van sound levels, video en vr-technologie en gehoorbescherming.
  • Buma Music Meets Tech (BMMT) is het innovatie programma opgezet door Buma/Stemra, dat start-ups ondersteunt stimuleert en de groei versnelt. Met masterclasses over data, business modelling en blockchain potentials, toont BMMT de mogelijkheden die er zijn op het snijvlak van muziek, innovatie en (digitale) technologie.
  • Met meer dan 300 artiesten in Groningen zet ESNS zich met haar artiestenprogramma in om artiesten te ondersteunen in hun (creatieve) doorontwikkeling door middel van panels over o.a. auteursrecht, distributie, touring en marketing.
  • In de popbeleid-lijn voegt ESNS onderdelen over beleid en muziek samen. Dit biedt een interessant perspectief voor zowel podium directies en collega’s uit de sector als beleidsambtenaren, politici en wethouders op een gemeentelijk, regionaal, en rijksniveau.

Netwerken

ESNS brengt de hele Europese muzieksector samen onder één dak aan het begin van het jaar. Het is de ideale nieuwjaarsborrel voor iedereen in de business. Met meer dan 400 aanwezige Europese  festivals en podia, liggen hier de mogelijkheden voor het nieuwe jaar. We bieden ESNS bezoekers de unieke mogelijkheid om te netwerken op de conferentie met uitgebreide lounges en faciliteiten. Maar belangrijker nog is de toegang tot de exclusieve ESNS delegates database waar een wereld aan contacten voor het grijpen ligt.