Delen

Muziek verlegt en verbreekt grenzen. Niet alleen landsgrenzen maar ook grenzen tussen mensen. Muziek heeft de gave ons te verbinden. ESNS (Eurosonic Noorderslag) is opgericht met als missie het stimuleren en bevorderen van de verbinding en circulatie van Europese muziek. Daarom organiseren we ieder jaar een vierdaags festival- en conferentieprogramma in Groningen. Hier komt men samen met zo’n 40.000 mensen uit meer dan 40 landen om elkaar te ontmoeten, nieuw talent te ontdekken, te leren van elkaar en te netwerken.

ESNS is voor veel acts een belangrijke stap geweest in hun internationale doorbraak. Zo is ESNS verantwoordelijk voor het kickstarten van de carrières van artiesten zoals Shame, Her, Alma, Roosevelt, Aurora, Dua Lipa en meer. Dit doen we niet alleen door een podium te bieden, maar acts ook na ESNS te ondersteunen met het uitwisselingsprogramma ETEP.

Awards
Succes in de muziekindustrie moet gevierd worden. Daarom worden tijdens ESNS de volgende nationale en internationale awards uitgereikt:

European Border Breakers Awards (EBBA)
European Festival Awards (EFA)
De Popprijs
Buma Music Meets Tech Awards (BMMTA)
Ijzeren Podiumdieren
Pop Media Prijs
De Veer

Samenwerkingen
ESNS is de afgelopen jaren meerdere samenwerkingen aangegaan met verschillende lokale, nationale en internationale partijen. Met haar participatie in het Keychange en Take a Stand zet het zich in voor diversiteit op festivals in de breedste vorm. Daarnaast zet ESNS zich actief in voor nationale talentontwikkeling met het Popstipendium en het Hit the North programma.

Infographic: ESNS18 in cijfers
Totaal aantal bezoekers: 40.288
Conferentie bezoekers: 4.092
Nationaliteiten: 42
Acts: 352
Aantal podia Eurosonic: 52
Aantal podia Noorderslag: 10
Media: 479
EBU radiostations: 37
Internationale festivals: 420
ETEP festivals: 103