Share

NOORD in Oost

NOORD in Oost (voormalig House of the North) is de plek voor de Noord-Nederlandse popcultuur tijdens ESNS. Er is plek om te meeten, werken, lunchen en dineren. Daarnaast zijn er showcases van de Hit the North acts van 2019 en 2020 en zijn er meerdere panels en workshops. Ook wordt de LP van de Hit the North acts 2019 gepresenteerd en wordt het nieuwe platform NOORD gelanceerd.

Programma NOORD in Oost

Woensdag 15 januari

Snoet & Smoel producers workshop – 13.00 – 14.30 uur – Cinema Stage
Speciaal voor NOORD in Oost geven de producers van Snoet & Smoel en Paul Maaswinkel een workshop waarin ze je meenemen in hun kijk op het proces ‘van een demo naar een eindproduct’. Ze gaan het hebben over het bewaken van visie, de waarde van het werken als team en hoe je zo goed mogelijk voorbereid de studio in kan gaan. Daarnaast is er de gelegenheid om feedback te krijgen op demo’s of naderhand in gesprek te gaan.

Aanmelden kan hier

Panel Talentontwikkeling in het Noorden – 15.30 – 17.00 uur – Cinema Stage
Panelleden:
– Koen Haringa (Moderator)
– Ico Balt, Snoet & Smoel
– Inge van Calkar, Artiest
– Mark Fischer, Station Noord
– Ordia, Artiest

In het panel gaat het over Talentontwikkeling in Noord-Nederland in de breedste zin van het woord. Doen we het in het Noorden goed op dit gebied? Waar lopen de artiesten van nu tegenaan en hoe hebben andere artiesten dat ‘vroeger’ gedaan? Zijn er nu meer mogelijkheden als jonge artiest of is het juist moeilijker geworden? Mark Fischer houdt zich vooral bezig met talentontwikkeling in de podiumkunsten, kunnen we daar in de popcultuur/muziek iets van leren? 

Opening NOORD in Oost – 18.00 uur – Club Stage
De locatie NOORD in Oost wordt officieel geopend, de LP wordt gepresenteerd en het platform NOORD wordt gelanceerd. 

Showcases Hit the North acts – Cinema Stage & Club Stage
20.00 Seewolf
20.30 Cashmyra
21.00 Isa Zwart 
21.30 Nadua 
22.20 Small Town Bandits
23.10 YVI

Donderdag 16 januari

MCN Urban MeetUp X ESNS – 14.00 – 17.00 uur – Club Stage
Tijdens de MCN Urban Meetup is er ruimte voor discussie, groei en liefde voor Urban Culture. Hier bespreken we de toekomst van Urban Cultuur-beleid en word je overdonderd door showcases van ROOKS (NL), Mira Cozy (DK), Yung Hendrixxx (NL), Saikou (DK), DMT (NL) en alumniworld (NL).

MCN Urban Meetup is een samenwerking tussen Music Cities Network, PROMUS – Produktionscenteret for Rytmisk Musik i Aarhus, Urban House Groningen, Institut for (X), Godsbanen, Aarhus, Hamburg Music en de Gemeente Groningen.

Showcases Hit the North acts – Cinema Stage & Club Stage
20.00 Moonradio
20.30 Same Old 
21.00 The Resurrection 
21.30 Meadowlake 
22.20 Woe Blind Birds
23.10 Mary Confurius 

Vrijdag 17 januari

Matchmakers Adviesmeeting – 15.30 – 17.00 uur – Cinema Stage
Aanwezig: 
– Joachim de Vries, matchmaker Groningen
– Philip van Vorstenbosch, matchmaker Zwolle
– Soraya Ruijg, subsidiecoördinator Fonds Podiumkunsten
– Jantine Verver, We The North

Zoek je financiering voor jouw creatieve project?
Er zijn cultuursubsidies om je op weg te helpen. In 16 steden vertellen matchmakers je graag over de mogelijkheden voor jouw project. Spreek tijdens de adviesmeeting de matchmaker uit jouw stad/regio.

Wat kan een matchmaker voor mij doen?
De matchmaker in jouw stad helpt je met informatie over de subsidiemogelijkheden van cultuurfondsen Fonds Podiumkunsten, VSBfonds en Fonds voor Cultuurparticipatie, door je te koppelen aan de fondsmedewerkers en door je te wijzen op andere initiatieven.

Tijdens deze adviesmeeting is de Noordelijke Cultuur Lening ook aanwezig om je te voorzien van informatie. De Noordelijke Cultuurlening is er voor kunstenaars, creatieven en culturele organisaties met een droom of ambitie, die woonachtig en/of gevestigd zijn in Drenthe, Friesland of Groningen. Waar het normaal gesproken lastig is om voor culturele projecten een lening bij een bank af te sluiten, maakt We the North lenen nu mogelijk voor initiatieven in de drie Noordelijke provincies.

Showcases Hit the North acts – Cinema Stage & Club Stage
20.00 Delore 
20.30 The Desmonds 
21.00 The Vices 
21.30 Daisy Bellis
23.10 Lester Blackfield 

Showcase Collider (DK) – 22.20 uur – Club Stage
Deze showcase is onderdeel van een uitwisseling door Tapetown, Spot Festival en Hit the North. 

Alle dagen kan er gegeten worden in Achterwerk, het Restaurant in Oost. 
Achterwerk serveert van woensdag t/m vrijdag een veganistisch menu. Reserveren kan hier.

NOORD in Oost is een officiële locatie van ESNS2020, maar is toegankelijk zonder festivalbandje.

NOORD & Hit the North zijn projecten van Popfabryk, Kunst & Cultuur Drenthe, POPgroningen, Into The Great Wide Open, ESNS, We the North & Prins Bernhard Cultuurfondse