Het is inmiddels een jaarlijks terugkerende traditie te noemen: de NPO Soul en Jazz zaal op Noorderslag, onderdeel van het showcasefestival ESNS. Op de inmiddels vertrouwde plek in de Oosterpoort biedt NPO Soul en Jazz op zaterdagavond 19 januari 2019 een podium voor veelbelovende nieuwe acts uit de scene.

De line-up is ook dit jaar weer smaakmakend en divers, met de Amsterdamse rapper Jay-Way, het frisse geluid van het duo Niels Broos & Jamie Peet, de soulvolle rootsy muziek van de Dawn Brothers, en de feestelijke beats van het jonge collectief Valvetronic Brassband. De zaal wordt gehost door DJ Andrew Makkinga. Hij liet gisteravond in zijn wekelijkse radioprogramma op NPO Soul en Jazz alvast een voorproefje horen van deze acts die  in januari op Noorderslag op het podium staan. Luister het programma hier na.

De concerten worden in de periode na Noorderslag volledig uitgezonden op NPO Soul & Jazz – te beluisteren via DAB+, de kabel, online of via de app. Kijk voor meer informatie op nporadio2.nl/soulenjazz.