Popgala Noord eert Noordelijke popcultuur met online awardshow

ESNS presenteert op dinsdag 12 januari vanuit Vera Groningen de digitale editie van Popgala Noord. De awardshow, ter ere van de Noordelijke muziekindustrie en popcultuur, start om 17:00 uur en wordt uitgezonden op PodiumTV en de digitale kanalen van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden.

Dat het gala anders is dan voorgaande jaren blijkt wel uit de categorieën waarin de awards te winnen vallen. Zo is er dit jaar de Omdenk-Award geïntroduceerd voor het beste initiatief uit de muziekindustrie ten tijde van de corona-crisis. Daarnaast worden er prijzen uitgereikt voor het Beste Talent, Beste Artiest, is er een Lifetime Achievement award en kan het publiek stemmen op de Collega van het Jaar.

In de categorie Omdenk-Award zijn drie initiatieven genomineerd. Het Leeuwarder festival Welcome to The Village maakte dit jaar een radio-uitzending en lanceerde een speciale doos vol lekkers en producten van eigen leveranciers. Rapper Kraantje Pappie zou twintig keer in SPOT Groningen staan, maar moest deze ook weer annuleren. Samen met Mr. Mofongo bedacht hij Craney’s Kippenhok: een afhaalservice voor kipgerechten in Groningen. In Hoogeveen kwam Het Podium met ‘Locked and Live’: een online platform dat artiesten faciliteert in het streamen van shows en tickets verkoopt via een ‘pay as you like’-formule. Zo worden zowel artiesten als crew gesteund.

Voor de categorie Beste Talent zijn Daphne van Ditshuizen, Jonathan Rhodes en Cloudsurfers genomineerd. Blackbriar, The Vices en Inge van Calkar dingen mee naar de prijs voor Beste Artiest. De genomineerden voor publieksprijs Collega van het Jaar zijn Evert Hoven van The Bake Shop, Thillie Bremer van Radslag, PEEN en Creative Embassies en ten slotte is Wytse Dijkstra van Podium Asteriks, The Resurrection en Welcome to The Village genomineerd. Stemmen kan via het stemformulier.

De Lifetime Achievement award wordt uitgereikt tijdens de show op 12 januari.

Popgala Noord vindt plaats op dinsdag 12 januari en wordt om 17.00 uur uitgezonden via PodiumTV en en de digitale kanalen van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden. De awardshow is een project van ESNS en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Groningen, NDC mediagroep, POPgroningen, Friesland Pop en Stichting Kunst & Cultuur.

SIGN UP TO RECEIVE THE LATEST ANNOUNCEMENTS,
TIPS NETWORKING INVITATIONS AND MORE