Succesvolle eerste editie van Popgala Noord

Op dinsdagavond 15 januari werden de Popgala Noord awards uitgereikt in het Grand Theatre te Groningen. Er zijn 7 awards uitgereikt in verschillende categorieën. De award voor Beste innovatie ging naar Chordify. Als Beste podium kwam Podium Asteriks uit de bus. Into the Great Wide Open werd bekroond tot Beste festival. De award voor Beste technisch leverancier ging met InterStage mee naar huis. Ten slotte werden Isa Zwart als Beste talent en Kraantje Pappie als Beste artiest bekroond.

Na een heleboel stemmen werd Koen Haringa bekroond met de publieksprijs voor Collega van het jaar. Koen is actief bij Podium Asteriks, Stadsoase, Loyal Garden en Mooiedingenmakers.nl. Hij werd genomineerd door zijn collega Wytse Dijkstra: ‘Een geboren Fries en nooit weggegaan. Samen met een heel bijzonder clubje mensen heeft Koen de kar getrokken in het proces om Leeuwarden leuker/mooier/bijzonderder/avontuurlijker/gevaarlijker te maken. En ik ben fucking trots op hoe hij dit het afgelopen jaar gedaan heeft. Koen is eigenlijk vanaf m’n twaalfde een soort leermeester voor me geweest. Het is nu dan ook super bijzonder om samen aan zulke toffe projecten te werken en tegen gevestigde ordes aan te schoppen’ luidde zijn nominatie.

De professionele jury bestaande uit Joey Ruchtie (programmeur ESNS) als voorzitter zonder stem, Walter Flapper (artiestenmanager), Eva van Netten (programmeur en muzikante), José Woldring (PR-manager en ondernemer), Robbert Oosting (journalist) en Sander Warmerdam (hoofdredacteur Leeuwarder Courant) koos de winnaars van de overige categorieën.

Popgala Noord is een project van ESNS, POPgroningen, Kunst & Cultuur Drenthe, Friesland Pop, Gemeente Groningen, Gemeente Leeuwarden, Gemeente Emmen, Gemeente Assen, D’Drive Friesland College Leeuwarden, Minerva Academie voor Popcultuur en Noorderpoort Kunst & Multimedia.

SIGN UP TO RECEIVE THE LATEST ANNOUNCEMENTS,
TIPS NETWORKING INVITATIONS AND MORE