Tweede editie Popgala Noord

ESNS organiseert samen met de Noordelijke popkoepels, gemeenten en scholen een awardshow ter ere van de Noordelijke popcultuur en muziekindustrie op dinsdagavond 14 januari 2020 in Grand Theatre te Groningen. Op de vooravond van ESNS zullen er zeven awards uitgereikt worden in de categorieën: Beste talent, Beste innovatie, Beste podium, Beste festival, Beste artiest, Beste technisch leverancier en de publieksprijs Collega van het jaar. Onder de voorwaarden voor nominatie van de awards zijn dat de genomineerde affiniteit heeft met Friesland, Groningen of Drenthe en een wezenlijk verschil heeft gemaakt in 2019.

De jury bestaat uit: Joey Ruchtie (programmeur ESNS) als voorzitter zonder stem, Froukje Bouma (artiestenmanager), Bert Vos (directeur Simone FM), Floor Oostra (o.a. marketeer Spot Groningen), Walter Flapper (artiestenmanager), Robert Bangma (directeur Minerva Academie voor Popcultuur) en Gino Spijkerman (eigenaar Interstage). 

De jury heeft een longlist samengesteld voor de categorieën Beste talent, Beste technisch leverancier, Beste innovatie, Beste podium, Beste festival en Beste artiest. Het publiek mag op deze longlist stemmen tot 18 december 17:00 uur. Hier komen vijf genomineerden uit, waar de jury een winnaar uit kiest en een Popgala Noord award ontvangt op 14 januari 2020 tijdens het gala in Grand Theatre. 

De nominaties voor de publieksprijs Collega van het Jaar zijn vanaf nu ook geopend. De voorwaarden voor de Collega van het jaar zijn dat hij/zij werkzaam is in de popindustrie, affiniteit heeft met Drenthe, Friesland en/of Groningen en een wezenlijk verschil heeft gemaakt in 2019. Nomineren kan via het formulier.

De nominaties sluiten op 18 december om 17.00 uur. Hier kiest de jury drie genomineerden uit, waarop gestemd kan worden. Degene met de meeste stemmen wint de publieksprijs Collega van het Jaar. 

Popgala Noord is een project van ESNS, Kunst & Cultuur Drenthe, POPgroningen, Friesland Pop, Gemeente Groningen, Gemeente Leeuwarden, Gemeente Assen, Gemeente Emmen, Hanzehogeschool Groningen, Noorderpoort en Friesland College

SIGN UP TO RECEIVE THE LATEST ANNOUNCEMENTS,
TIPS NETWORKING INVITATIONS AND MORE