Kaartverkoop ESNS van start: o.a. Frenna en S10 eerste namen Noorderslag

26.09.24

Ook Hannah Mae, Jaïr Faria, Milolaathetlukken en Parker Fans spelen op het jaarlijkse vierdaagse showcasefestival ESNS, van 15 t/m 18 januari in Groningen. Festivaltickets voor zijn vanaf nú te koop.

S10 op Noorderslag 2023 (Foto: Sietse Veenstra)

ESNS (Eurosonic Noorderslag), hét platform voor opkomend Europees muziektalent, start vandaag de kaartverkoop voor de 39e editie van het jaarlijkse showcasefestival. Alle tickets, zoals passe-partouts, aantrekkelijk geprijsde ‘ESNS Young’ tickets en dagtickets voor o.a. Noorderslag, zijn per direct verkrijgbaar.

Eerste bevestigingen Noorderslag 2025 en start kaartverkoop

Ook kondigt ESNS vandaag de eerste zes acts aan voor Noorderslag, het jaarlijkse showcasefestival waar Nederlandse acts zich in de kijker spelen en waar de Popprijs wordt uitgereikt, de meest prestigieuze prijs voor Nederlandse popmuziek.

De eerste zes acts die zijn bevestigd voor Noorderslag 2025 zijn:

Frenna

Hannah Mae

Jaïr Faria

Milolaathetlukken

Parker Fans

S10

De gehele ESNS line-up neemt direct deel aan het European Talent Exchange programma, wat hun kansen vergroot om na een succesvolle showcase op ESNS geboekt te worden op grote Europese muziekfestivals.

Eerder kondigde ESNS al veertig Europese artiesten aan voor Eurosonic, waaronder de Nederlandse band Personal Trainer (nl, NPO 3FM).

Ontdek de volledige line-up hier, met ook o.a. Baby Lasagna (hr, HRT HR1 Radio), Glintsal (be, VRT Studio Brussel), Käärijä (fi, YLE X) en MRCY (uk-eng, BBC Introducing). Meer acts worden de komende weken aan de line-up toegevoegd.

Passe-partouts en dagkaarten voor Eurosonic Noorderslag, en aantrekkelijk geprijsde jongerentickets, zijn per direct verkrijgbaar.

Nieuwe Europese acts voor enthousiaste muziekliefhebbers

Voor veel artiesten is ESNS hét moment wat hen helpt om door te stoten naar de podia van grote Europese festivals. Alleen de meest veelbelovende acts krijgen de kans zich te presenteren aan enthousiaste muziekliefhebbers en professionals uit de muziekindustrie.

Voor haar 39e editie, van 15 t/m 18 januari in Groningen, presenteert ESNS enkele vernieuwingen aan de vorm van het festival.

Op woensdag verhuist ESNS naar De Oosterpoort, waar het programma eerder begint dan voorgaande jaren. Dit biedt bezoekers en Delegates een grotere kans om nieuw talent te ontdekken. Voor professionals uit de muziekindustrie is De Oosterpoort de ideale omgeving om te netwerken. Diverse eet- en drinkopties zorgen ervoor dat bezoekers gedurende het gehele programma in De Oosterpoort kunnen verblijven.

Het woensdagavondprogramma is toegankelijk met een Delegate Pass of met een ESNS passe-partout (vier dagen). Dagkaarten voor woensdag zijn exclusief verkrijgbaar in beperkte oplage.

Op donderdag en vrijdag verplaatst het programma zich naar de binnenstad van Groningen. Dit jaar voegt ESNS meer locaties toe in en rondom het stadscentrum. Op deze manier kunnen bezoekers en Delegates nog meer Europese muziektalenten ontdekken.

Op zaterdag staat ESNS traditioneel in het teken van Noorderslag, waar popmuziek uit Nederland centraal staat. In 2024 heeft ESNS enkele succesvolle verbeteringen op Noorderslag doorgevoerd. In 2025 wordt dit doorgezet.

Financiële uitdagingen, een duidelijke missie

Net als vele culturele instellingen heeft ook ESNS te maken met financiële uitdagingen. ESNS heeft deze uitdaging aangegrepen om terug te keren naar haar kernwaarden. Dit resulteert in een vernieuwde vorm dat trouw blijft aan haar missie: Een platform bieden voor vernieuwend, divers Europees muziektalent. ESNS wordt hierdoor sterker en relevanter, en blijft een toekomstbestendig showcasefestival voor Europa.

Met nieuwe locaties en een speciale focus op donderdag en vrijdag zetten we Groningen wederom supersterk op de kaart. We blijven onze missie trouw: een krachtig podium bieden voor divers en vernieuwend Europees talent.

Anna van Nunen, directeur ESNS: “De keuzes voor deze editie waren zeker niet allemaal makkelijk. Net als veel anderen in de culturele sector voelen ook wij de financiële druk. Maar juist daardoor hebben we scherp moeten nadenken over hoe we Groningen, als de thuisbasis van ESNS, nog beter kunnen inzetten. Met nieuwe locaties en een speciale focus op donderdag en vrijdag zetten we Groningen wederom supersterk op de kaart. We blijven onze missie trouw: een krachtig podium bieden voor divers en vernieuwend Europees talent.”