ESNS20 Conferentie 1

Partnerships

Commercial Partnerships

ESNS is Europa's grootste showcase festival en muziekconferentie. Het vooruitstrevende programma met opkomende artiesten en innovatie-gedreven conferentiethema's trekt elk jaar een divers publiek van meer dan 4.000 professionals uit de industrie en 40.000 muziekliefhebbers naar Groningen.

ESNS biedt een platform voor uitdagende merkactivaties en marketingmogelijkheden waardoor je gegarandeerd de juiste doelgroep bereikt, of je je nu richt op internationale industry leaders uit de muziekindustrie of onze levendige communiuty van festival- en muziekliefhebbers.

Neem contact op met Peter Verheul, Coördinator Commerciële Partnerships, voor meer informatie.

ESNS Business Club

De ondernemersclub is een initiatief van Eurosonic Noorderslag voor ondernemers in alle soorten en maten. De club is opgestart in 2011 en bedoeld voor bedrijven en personen die samen met klanten en/of medewerkers willen genieten van bijzondere privileges en netwerkgelegenheden in de dynamische context van de internationale muziekwereld in het decor van de Groninger binnenstad. Met dit initiatief richten wij ons primair op Noord-Nederlandse bedrijven. Hiermee zorgen wij dat u ook in staat bent om onderling in zeer ontspannen setting te netwerken en wie weet zaken te doen. In ieder geval biedt het u de mogelijkheid ons uiterst populaire festival met uw relaties te bezoeken. Als clublid bieden wij u een reeks bijzondere privileges.

Voor meer informatie over de voordelen en kosten van een lidmaatschap neem contact op via info@esns.nl

Partnerships op ESNS, drie voorbeelden van merkactivaties en samenwerkingen:

TheSnuts_HooghoudtBarn_BartHeemskerk_11
ESNS20 - The Hooghoudt Barn at the Grote Markt

Hooghoudt

Hooghoudt was prominent aanwezig op het Europese showcasefestival en gaf in 2020 naam aan een podium op de Grote Markt; de Hooghoudt Barn. Daarnaast organiseerde Hooghoudt samen met ESNS drie officiële afterparty’s in Smoke.Het Groningse merk was ook aanwezig met een cocktailbar in de Martinikerk waar de Media Compound was gesitueerd.

"Voor ons was het een no-brainer om ESNS te blijven steunen. Zeker in een tijd waar de muziekindustrie en de evenementenbranche twee van de meest hard getroffen sectoren zijn" Testimonial van Arno Donkersloot, directeur van de Groningse distilleerderij Hooghoudt

Ook bij de digitale edities was Hooghoudt actief en deelde onder meer dit Twitter bericht : “Is it five o’clock already? Tune in at 17:00 for Hooghoudt’s Dirty Genever recipe and their very own bartender to tell you how it’s done. A special guest joins us: @musicbyblanks ! As one of the nominees of the @MMEawards , he must be excited for tonight's award show afterwards.”

ESNSxST.png

See Tickets

Eurosonic Noorderslag en See Tickets zijn in 2022 een langlopende samenwerking aangegaan. ESNS biedt een breed aanbod aan producten zoals festival- en conferentie tickets, hotels, cashless en merchandise. Waarbij voorheen nog per onderdeel los moest worden afgerekend, kan de consument binnen de nieuwe customer journey alle gewenste producten selecteren en afronden in één transactie.

"We zijn enorm blij om deze partnership met ESNS aan te gaan. De combinatie van de geweldige historie en autoriteit die ESNS meebrengt en onze slimme en schaalbare e-commerce oplossing, belooft veel goeds voor de toekomst. Naast onze ervaring in de dance industrie past deze samenwerking goed bij de ambities die we hebben in de wereld van live muziek." Testimonial van Marijke van den Bosch, Managing Director See Tickets Benelux

Soundcharts

ESNS is een samenwerking aangegaan met VSoundCharts als datapartner voor ESNS Radar & Analytics. Op dit platform presenteert ESNS Europese Charts en data-inzichten over de Europese live muziekindustrie. De Charts volgen en tonen Europese artiesten, met als doel om de impact van de artiest buiten hun thuisland weer te geven. SoundChart's database biedt een uitgebreide catalogus van artiesten die gevolgd worden op verschillende online platforms; van airplay tot playlisting op DSP's, tot social media volgers. De gegevens die worden gebruikt voor de ESNS Radar & Analytics zijn slechts een fractie van wat wordt geleverd door SoundCharts. ESNS zal het dataplatform daarom verder uitgebreiden in de komende jaren. ESNS Radar & Analytics is ontwikkeld met steun van Creative Europe.

"Dankzij Soundcharts' uitgebreide datatracking en behulpzame team, maakt ESNS niet alleen het leven van managers, agenten, boekers, promotors en artiesten makkelijker; we bevorderen ook de cross-border circulatie van Europese artiesten." Testimonial van Oskar Strajn, projectleider van ESNS Radar & Analytics en ESNS boeker