FAQ

Is niet alles duidelijk en heb je snel een antwoord nodig? Check of jouw vraag er tussen staat en wie weet ben je zo uit de brand geholpen. Mocht je er echt niet uitkomen, neem dan contact met ons op.

Festival
Waar en wanneer vindt ESNS 2025 plaats?

ESNS 2025 vindt plaats van 15 tot en met 18 januari 2025 in de stad Groningen.

Waar en wanneer kan ik kaartjes kopen voor ESNS 2025?

Festival tickets zijn nog niet te koop, houd onze socials in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Is er een leeftijdsgrens?

Op het festival geldt geen leeftijdsgrens. Onder de 16 mag je alleen naar het festival onder begeleiding van een ouder/verzorger.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden tijdens het festival?

Alle festivallocaties zijn pin only.

Algemene voorwaarden en huisregels

Hier vind je onze Algemene voorwaarden. Hier vind je onze huisregels.

Hoe kan ik contact opnemen met ESNS?

Hebben de vragen en antwoorden in deze FAQ je niet kunnen helpen? Neem dan contact op via info@esns.nl of bel ons op +31 (0)50 744 03 35.

Conferentie
Waar en wanneer vindt ESNS 2025 plaats?

ESNS 2025 vindt plaats van 15 tot en met 18 januari 2025 in de stad Groningen.

Ik wil graag de ESNS conferentie bezoeken, hoe kom ik aan een ticket?

Je kunt je tickets nu bestellen via onze webshop. Let op: onze tickets zijn alleen verkrijgbaar via de ESNS website, we verkopen niet via derden.

Ik heb een fout gemaakt tijdens mijn registratie. Kan ik nog zaken wijzigen?

Je kunt je naam wijzigen via de 'mijn bestelling' pagina. in de delegates database heb je ook de optie om je account aan te passen. Heb je andere wijzigingen? Laat het ons weten via support@esns.nl.

Ik kan de conferentie niet meer bezoeken, kan ik mijn geld terugkrijgen?

Een geplaatste bestelling kan tot 15 december 2024 worden geannuleerd. Tot die datum stort de organisatie het geld terug op je rekening, minus €25,- administratiekosten. Na 15 december 2024 kan een geplaatste bestelling niet meer geannuleerd worden. Als je je ticket wilt annuleren, stuur dan een e-mail naar via support@esns.nl.

Kan ik het tegoed van mijn polsbandje terug vragen?

Via je account in de Delegates Database kun je na ESNS het tegoed op je chip terugvragen, het terugvragen kost €1,- en is alleen mogelijk bij een tegoed van meer dan €2,50. Restitutie aanvragen is mogelijk tot 1 maart 2024.

Na 1 maart 2024 zullen alle aanvragen binnen twee weken behandeld worden.

Naast het terugvragen van het tegoed op je chip, is het ook mogelijk om via je account in de Delegates Database een factuur te downloaden van alle aankopen die je met je chip hebt gedaan.

We raden je aan om je chip te bewaren totdat het tegoed op je chip is uitbetaald, aangezien er een unieke code op de achterkant van de chip staat die gekoppeld is aan je account.

Algemene voorwaarden en huisregels

Hier vind je onze Algemene voorwaarden. Hier vind je onze huisregels.

Hoe kan ik contact opnemen met ESNS?

Hebben de vragen en antwoorden in deze FAQ je niet kunnen helpen? Neem dan contact op via info@esns.nl of bel ESNS via +31 (0)50 744 03 35.

Noorderslag
Waar en wanneer vindt Noorderslag 2025 plaats?

Noorderslag vindt plaats op zaterdag 18 januari 2025 in De Oosterpoort in Groningen.

Waar en wanneer kan ik kaarten kopen voor Noorderslag 2025?

Noorderslag tickets zijn nog niet te koop. Houd onze socials in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Moet ik mijn ticket printen?

Nee, dit is niet nodig. Wij kunnen jouw ticket scannen vanaf je telefoon. 

Is er een leeftijdsgrens?

Voor Noorderslag geldt geen leeftijdsgrens. Onder de 16 mag je alleen naar Noorderslag onder begeleiding van een ouder/verzorger.

HET OFFICIËLE RESALE PLATFORM VAN ESNS
Wat is het ESNS Resale Platform?

Wil je veilig tweedehands tickets kopen of verkopen? Gebruik dan het officiële ESNS Resale Platform. Dit is ons eigen Resale Platform en de enige manier om 100% veilig je tickets door te verkopen. Na de verkoop van je ticket krijgt de koper een volledig nieuw ticket met een nieuwe unieke barcode. Om teleurstelling te voorkomen: koop of verkoop geen ESNS tickets via andere kanalen.

Via het Resale Platform kun je als verkoper niet meer dan de originele prijs vragen, wel zo eerlijk. Alleen als koper betaal je €5,- transactiekosten.

Tickets verkopen

Je kunt jouw tickets voor maximaal 100% van de nominale waarde (excl.servicekosten) doorverkopen.

Er worden transactiekosten van €5,- in rekening gebracht aan de persoon die het ticket koopt.

Alleen ESNS Festival & Noorderslag tickets kunnen worden doorverkocht via het Resale platform.

Hoe doe ik dat?

Ga naar je bestelling via de bevestigingsmail en klik op de knop ‘Bestelling beheren’, of log in met je persoonlijke ESNS account.

Klik vervolgens op ‘Meer acties’ en daarna op ‘Doorverkoop’.

Je ontvangt een bevestiging zodra het ticket doorverkocht is. De verkoper heeft altijd de kans om diens ticket in te trekken zolang deze niet is doorverkocht of is toegevoegd aan iemands winkelmandje.

Indien je de prijs wilt wijzigen, volg dan de eerste twee stappen hierboven. Klik daarna op de drie puntjes bij het juiste ticket en kies ‘Verkoopprijs wijzigen‘.

Ben je jouw bevestigingsmail kwijt? Klik hier om deze opnieuw aan te vragen.

Tickets kopen

Als je een ticket wilt kopen via het Resale Platform moet je een ESNS account aanmaken of inloggen met je bestaande ESNS account.

Tickets overdragen

Jouw Conferentie ticket overdragen aan een bekende? Wijzig hiervoor de naam.

Wil je de naam op je ticket wijzigen? Dit is geen probleem. Voor tickets die al gepersonaliseerd zijn, kun je een naamswijziging doen. Hierbij wordt ook een volledig nieuwe barcode gegenereerd.

Hoe werkt dit?

Ga naar je bestelling via de bevestigingsmail en klik op de knop ‘Bestelling beheren’, of log in met je persoonlijke ESNS account.

Kies in het menu kiezen voor 'Meer acties' en 'Naamswijziging'.

Selecteer het juiste ticket (gaat automatisch als je maar één ticket hebt).

Vul de gevraagde gegevens in en selecteer de juiste betaalmethode.

Lees de uitleg onderaan en vink aan voor akkoord.

Rond de naamswijziging af door de €2,50 service fee te betalen.

Spelen op ESNS
Ik wil me inschrijven voor ESNS 2025. Wanneer is dit mogelijk?

Aanmeldingen voor ESNS 2025 zijn geopend van 1 mei 2024 tot 1 september 2024.

Ik heb vragen over mijn aanmelding / de aanmeldingsprocedure.

Voor alle vragen over aanmeldingen en de aanmeldingsprocedure kun je een mail sturen naar bookings@esns.nl.

Toegankelijkheid
Festival

We doen ons best om het festival zo toegankelijk mogelijk te maken, zodat iedereen kan genieten van ESNS. Meer over toegankelijkheid op ESNS24 is hier te vinden.

Als je het festival niet zonder begeleiding kunt bezoeken, kun je een begeleider meenemen. Nadat je je festivalticket hebt gekocht kun je een begeleidersticket aanvragen via support@esns.nl.

Als je twijfelt over of een locatie of accommodatie toegankelijk is, neem dan contact op via
accessibility@esns.nl. We helpen je graag met informatie of met het regelen van toegankelijkheid op jouw gewenste locatie.

Conferentie

We doen ons best om de conferentie zo toegankelijk mogelijk te maken, zodat iedereen kan genieten van ESNS. Meer over toegankelijkheid op ESNS25 is hier te vinden.

Als je de conferentie niet zonder begeleiding kunt bezoeken, kun je een begeleider meenemen. Nadat je je registratie hebt aangeschaft kun je een begeleidersticket aanvragen via support@esns.nl.

Als je twijfelt over of een locatie of accommodatie toegankelijk is, neem dan contact op via
accessibility@esns.nl. We helpen je graag met informatie of met het regelen van toegankelijkheid op jouw gewenste locatie.

Noorderslag

We doen ons best om het festival zo toegankelijk mogelijk te maken, zodat iedereen kan genieten van ESNS. Noorderslag vindt plaats in de Oosterpoort. Vind meer informatie over de Oosterpoort via de website van Spot Groningen.

Vind hier meer over de toegankelijkheid op ESNS25.

Als je het festival niet zonder begeleiding kunt bezoeken, kun je een begeleider meenemen. Nadat je je festivalticket hebt gekocht kun je een begeleidersticket aanvragen via support@esns.nl.

Als je twijfelt over of een locatie of accommodatie toegankelijk is, neem dan contact op via accessibility@esns.nl. We helpen je graag met informatie of met het regelen van toegankelijkheid op jouw gewenste locatie.

Ik heb een visuele en/of auditieve beperking

We zijn van plan om tijdens ESNS 2025 weer een muziek tolk in te zetten, op dit moment is het nog niet duidelijk welke dag dit zal zijn.

Als je gebruik wilt maken van een tolk, laat het ons dan weten via accessibility@esns.nl. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Geleide-/hulphonden

Het is toegestaan om een geleide-/hulphond mee te nemen naar de festivallocaties, maar we benadrukken dat het festival geen diervriendelijke omgeving is, door de menigtes, harde muziek en lichten. De KNGF Geleidehonden zegt hierover: ‘We zijn geen fan van het meenemen van geleidehonden naar festivals, concerten en andere plekken met menigtes en luide muziek. De honden kunnen hun werk niet doen en verliezen hun functie.’

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
Hoe beheert ESNS mijn persoonlijke informatie en wat doen jullie om deze te beschermen?

Bij ESNS nemen wij uw privacy serieus en vinden wij dat u moet weten welke persoonlijke informatie wij verzamelen en hoe wij deze gebruiken. Wij hebben ons best gedaan om deze uitleg kort en toegankelijk te houden. Wilt u meer weten dan kun je contact opnemen via privacy@esns.nl.

Wij behouden ons het recht voor om de voorwaarden van dit privacybeleid te wijzigen. Indien dit gebeurt, zullen wij u hiervan via onze website op de hoogte stellen en u, indien van toepassing en noodzakelijk, vragen om uw toestemming te vernieuwen. Ons privacybeleid is ontworpen met u in gedachten. Met ons beleid omarmen wij privacy by design en proberen wij het verzamelen van persoonlijke informatie tot een minimum te beperken. Echter, om diensten van hoge kwaliteit te kunnen leveren hebben wij bepaalde informatie nodig.

Hoe dit privacybeleid op u van toepassing is, hangt af van de manier waarop u met ons communiceert. Als u bijvoorbeeld een ticket koopt voor een van de festivals, zullen wij uw gegevens gebruiken om de bestelling te verwerken, de overeenkomst uit te voeren en, tenzij u zich afmeldt, u te informeren over onze evenementen. Als u een congresregistratie koopt, gebruiken wij uw naam, bedrijfsnaam en e-mailadres om u op te nemen in ons beveiligde delegates database (alleen toegankelijk voor congresbezoekers), tenzij u zich hiervoor afmeldt.

Lees hier meer over in onze privacy policy.

Wat doet ESNS in het kader van duurzaamheid?

ESNS heeft een ambitieus duurzaamheidsbeleid en we hebben concrete plannen om duurzamer te worden. Dit doen wij door onze impact op het milieu te verminderen en onze kennis hierover te delen met onze stakeholders en ze te activeren om onderdeel van een groenere industrie te worden. ESNS is daarnaast onderdeel van de Green Deal Circular Festivals. Lees meer over onze duurzaamheidsplannen en initiatieven.