Timo Pisart met de Pop Media Prijs 2021

Pop Media Prijs

De Pop Media Prijs is een prijs voor uitmuntende muziekjournalistiek. Sinds 1994 richt de prijs zich op individuele muziekjournalisten en vernieuwende initiatieven of publicaties die een nieuw publiek bereiken, over ondervertegenwoordigde muziek berichten en/of opmerkelijke popjournalistiek laten zien.

Veronica van Hoogdalem is de winnaar van de Pop Media Prijs 2022.

De andere genomineerden waren fotograaf Paul Bergen en artiest en podcast maker Hef.

Hef

Muzikant en mediamaker Hef deelt in de goed beluisterde Rookworst Podcast zijn unieke kijk op de wereld. Met andere mediapersoonlijkheden en artiesten bespreekt Hef de muziek, de muziekindustrie en minstens zo belangrijk: het leven daaromheen.

Paul Bergen

Al 30 jaar is Paul Bergen toonaangevend als popfotograaf, met iconische portretten en spetterende live fotografie. Dit jaar bracht Bergen het boek ‘Nineties Spirit’ uit, met naast live-fotografie veel backstage foto’s van iconen uit de jaren ‘90.

Veronica van Hoogdalem

Veronica van Hoogdalem geeft muzikanten een belangrijk podium. Ze werkte voor platformen als TMF en RTL en maakte de Woordenschat podcast op Spotify. Momenteel zet Van Hoogdalem talent in de etalage bij het programma Podium Zwart van Omroep Zwart.

De kandidaten bestrijken alle hoeken van de media-industrie: pers, boeken, radio, tv, online media, documentaires, film en fotografie. Een lange lijst van kandidaten wordt samengesteld door ESNS in samenwerking met Sena Performers Fund, en na een publieksstemming selecteert een onafhankelijke jury bestaande uit diverse muziekprofessionals 3 genomineerden, een onafhankelijke jury selecteert vervolgens de winnaar.

Pop Media Prijs Winnaars

De winnaar van de Pop Media Prijs 2022 is Veronica van Hoogdalem.

"De mediawereld kan meer mensen als jou gebruiken, Veronica, dus we hopen dat je nog heel lang zo doorgaat. We hopen dat je podium alleen maar groter mag worden en dat je ook nieuwe generaties muziekliefhebbers weet te inspireren om dit werk te gaan doen.”

Eerdere winnaars van de Pop Media Prijs zijn

2021 – Timo Pisart
2020 – Beste Zangers
2019 – Rob Stenders
2018 – Fernando Halman
2017 – Roosmarijn Reijmer
2016 – Rotjoch
2015 – Rutger Geerling
2014 – Atze de Vrieze
2013 – The book projects Mary Go Wild (edited by Arne van Terphoven, Gert van Veen, Britta Moller and Alex Slagter) and Dutch Dance (written by Mark van Bergen, Xander Uitgevers).

2012 – Saul van Stapele
2011 – DWDD Recordings
2010 – Eric Corton
2009 – Sander Donkers
2008 – Jan van der Plas
2007 – Leo Blokhuis
2006 – John Schoorl
2005 – Leon Verdonschot
2004 – Lex van Rossen

2003 – Hester Carvalho
2002 – 3voor12
2001 – Gijsbert Kamer
2000 – Anton Corbijn
1999 – Herman van der Horst
1998 – Tom Engelshoven
1997 – Martin Bril
1996 – David Kleijwegt
1995 – Jip Golsteijn
1994 – Bert van de Kamp

Pop Media Prijs Jury

De jury voor de Pop Media Prijs bestaat uit een gevarieerde samenstelling van professionals uit de muzieksector - waaronder musici, vertegenwoordigers van poppodia/festivals, journalisten of makers met ervaring in de geschreven pers, radio, tv, documentaires en online media. Alle juryleden moeten op de hoogte zijn van recente ontwikkelingen in de media- en popmuziekindustrie. Tot slot is het traditie dat de winnaar van de editie van vorig jaar eenmalig zitting neemt in de jury.

De Pop Media Prijs wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Sena Performers Fund.

Vind hier meer informatie over de procedure