ESNS kondigt nachtprogramma en Revu-show met 3FM aan en publiceert timetables

06.12.22

ESNS (Eurosonic Noorderslag) kondigt voor het eerst sinds diens bestaan een nachtprogramma aan, presenteert op Noorderslag een nieuwe Revu-show met 3FM en publiceert de timetables voor het festival.

ESNS vindt plaats van 18 tot en met 21 januari 2023 in Groningen. Het festival is van essentieel belang gebleken om nieuwe Europese acts door te laten breken in de live muziekscenes in heel Europa en daarbuiten. Met een line-up van 291 opkomende Europese artiesten is ESNS23 dé plek om nieuwe artiesten te ontdekken voordat ze groot worden. You heard it first at ESNS!

Foto: Siese Veenstra

ESNS@night

Voor het eerst sinds diens oprichting in 1986 organiseert ESNS 3 nachtprogramma’s. Op donderdag, vrijdag en zaterdag, na afloop van Eurosonic en Noorderslag, verhuist het festival naar een aantal podia in de stad voor een nachtprogramma dat het podium geeft aan opkomende electronic acts.

Op donderdagnacht vindt er in Smoke een Visions labelnight plaats onder de naam VISIONS x ESNS. Verschillende artiesten zullen de avond vullen vanaf 12 uur ‘s nachts tot 5 uur ‘s ochtends. Op vrijdag vindt er een gevarieerd nachtprogrogramma plaats op meerdere podia in de stad Groningen. Op zaterdag zullen Joost van Bellen en St Paul de festivalweek afsluiten in EM2 van 23:00 tot 04:00 uur.

Acts toegevoged aan het ESNS@night programma zijn;

Buunshin (nl), Former (nl), Fre4knc (nl), Gladde Paling (nl), Holly (pt), IMANU (nl), Intercity 106 (nl), Posij (nl), The Caracal Project (fr), and Thys (nl).

Separate tickets for the night programme on Saturday will be available at esns.nl/tickets for €15.

Een ticket voor het nachtprogramma is inbegrepen bij de reguliere tickets voor ESNS23.

3FM x ESNS presenteren: Nieuw Nederlands Peil

3FM en Noorderslag stellen je dit jaar in een speciale Revu-show op Noorderslag voor aan nieuw Nederlands talent. Deze opkomende artiesten staan aan het begin van hun carrière, maar waren nog niet te ontdekken op de bekendere podia of festivals in Nederland. Als het aan ons ligt is dat slechts een kwestie van tijd. In het programma, genaamd Nieuw Nederlands Peil, stellen deze artiesten zich voor aan het publiek. Ze worden geïnterviewd en spelen enkele nummers live. Ook oud winnaars van de Popprijs zullen aanschuiven om het te hebben over het begin van hun muzikale carrière. Dit alles onder het motto ‘You heard it first at ESNS!’

De timetables voor ESNS23 zijn vandaag gepubliceerd.

ESNS23 Line-up

ESNS23 tickets

ESNS23 playlist

Maak alvast kennis met de artiesten die in Groningen ontdekt kunnen worden door onze ESNS23 playlist te beluisteren! Een playlist gemaakt met alle bevestigde artiesten voor ESNS23 tot nu toe.