ESNS legt Focus op Italië in 2025, Delegate Passes nu verkrijgbaar voor Super Early Bird tarief

01.02.24

ESNS (Eurosonic Noorderslag), hét platform voor opkomend Europees muziektalent, kondigt in samenwerking met Italia Music Export met trots aan dat Italië het focusland voor 2025 is. Elk jaar zet ESNS de beste opkomende acts uit een Europees land in de schijnwerpers, waardoor de diversiteit van muzikaal talent in heel Europa nog beter zichtbaar wordt. De aanmeldingen voor de komende editie - voor alle Europese artiesten - zijn open vanaf 1 mei via ESNS.nl

Parbleu op ESNS24. Foto: Ben Houdijk

Vandaag start ook de verkoop van een gelimiteerd aantal Delegate Passes voor ESNS 2025 tegen een sterk gereduceerd Super Early Bird tarief. Bezoek ESNS25 als een delegate en ontmoet smaakmakers uit de Europese muziekindustrie. Een ESNS Delegate Pass geeft toegang tot ESNS Conference, ESNS Festivals Eurosonic en Noorderslag met fast-lane access, netwerklounges en hospitalityopties, de ESNS Delegates Database en ESNS Analytics.

ESNS 2025 vindt plaats van 15 t/m 18 januari 2025.

Focusland Italië

ESNS is van essentieel belang gebleken om nieuwe Europese acts door te laten breken op podia in heel Europa en daarbuiten. Focus on Italy geeft de nieuwste muziekacts uit Italië een podium op ESNS voor een publiek van muziekindustrieprofessionals, muziekmedia en muziekliefhebbers.

Nur Al Habash van Italia Music Export: “Na vele jaren bouwen aan de export van Italiaanse muziek, zijn we klaar om tijdens ESNS 2025 Italië te presenteren als land vol nieuwe muzikaal talent en een inzicht te bieden in professionele mogelijkheden en kansen. Italiaanse muziekindustrie heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende economische- en culture groei doorgemaakt. We vinden 2025 het juiste moment om de Italiaanse scene in de schijnwerpers te zetten en nadere verbinding te maken met Europa en de rest van de wereld.”

Robert Meijerink, hoofd programma van ESNS, is trots de samenwerking met Italië voor de komende editie: ”We zijn verheugd om Italië te verwelkomen als focusland van ESNS 2025. Italië heeft een opmerkelijk rijke geschiedenis in diverse genres en momenteel een zeer sterke poule met artiesten en Italie heeft steeds meer focus op export. We kijken ernaar uit om de beste, nieuwe en opkomende artiesten uit Italië te presenteren en de focus te leggen op de diverse en bloeiende Italiaanse muziekscene.”

In het verleden hebben Italiaanse acts zoals Joycut, Lorenzo Senni, Meduza, Sans Soucis en The Bloody Beetroots op ESNS gespeeld. In 2024 stonden artiesten zoals Colombre, Daniela Pes, Elasi, Laura Masotto, Leatherette, Marta del Grandi, Parbleu, en Psyché op het podium van Eurosonic.

De focus op Italië op ESNS25 wordt ondersteund door Italia Music Export, Emilia Romagna Music Commission, Ater Fondazione, Regione Puglia - Puglia Sounds, European Broadcasting Union partner RAI Radio2, European Talent Exchange partner festivals Apolide Festival, Home Festival, Linecheck Music Meeting & Festival, Sudwave Festival & Conference en Ypsigrock Festival en ESNS.

Europese acts die op ESNS 2025 willen spelen, kunnen zich vanaf 1 mei 2024 online aanmelden voor een showcase op het festival via ESNS.nl

Bezoek ESNS25 als delegate voor een gereduceerd tarief

Bezoek ESNS25 als een delegate en ontmoet smaakmakers uit de Europese muziekindustrie, met vertegenwoordigers van bedrijven en merken zoals Spotify, Universal Music, Google/YouTube, Live Nation, UTA, See Tickets, MIDiA Research, Pollstar, IQ en meer dan honderd Europese festivals en popzalen.

Vandaag start de verkoop van een gelimiteerd aantal Delegate Passes voor ESNS 2025 tegen een sterk gereduceerd Super Early Bird tarief.
Koop een Delegate Pass

Een ESNS Delegate Pass bevat:

  • Toegang tot de conferentie en het festival met fast-lane access.
  • Toegang tot netwerk lounges en hospitality opties.
  • Toegang tot de ESNS Delegates Database om vooraf te netwerken met andere bezoekers.
  • Toegang tot ESNS Analytics, met actuele gegevens over ESNS artiesten van de afgelopen drie jaar.

ESNS 2025 vindt plaats van 15 t/m 18 januari 2025.