Hit the North kondigt volledige line-up aan

27.12.23

Onze Hit the North line-up is compleet! En deze wil je niet missen. Onder hen (eerder te zien op o.a. Lowlands) Coco Coquelicot, een rave party in de vorm van Never Been to Berlin en emotionele rollercoaster performer Given SKI.

We zijn niet alleen in Groningen gevestigd omdat het een mooie stad is. Er komt veel muzikaal talent uit het noorden van Nederland. En dat is waar Hit the North om de hoek komt kijken. Elk jaar selecteert Hit the North 9 acts om hun muziekcarrière een boost te geven. Het resultaat? Dat kun je zien tijdens hun ESNS (Eurosonic Noorderslag) showcase.

Maak kennis met onze noordelijke acts

Coco Coquelicot
20 januari Noorderslag

Stuwend, temperamentvol en onverbloemd fel: Coco Coquelicots kenmerkende mix van clubsounds verenigt warme grooves met zware rollende bassen. Coco is door en door een muzieknerd en graaft diep naar haar juweeltjes, ongeacht het genre.

Rommy Gabay
18 januari om 22:30 - 23:00 The Social Hub

Rommy Gabay neemt je door haar reflectieve teksten en soulvolle stemgeluid mee op een introspectieve trip. Een emotionele rollercoaster die alle contrasten van het leven belicht, verpakt in groovy sounds en pakkende melodieën.

Given SKI
20 januari om 21:30 - 22:00 The Social Hub

Given SKI stelt zich in zijn muziek kwetsbaar op over zijn leven. Given is een veelzijdige artiest, opgegroeid in een muzikale omgeving. Zijn muzikale vorming bood hem de ruimte om zijn verhaal te delen.

Lisa Ploeger
17 januari om 21:30 - 22:00 The Social Hub

Rauwe countrypop en verhalen diep uit het hart. Dat is waar de muziek van Lisa Ploeger om draait. De Drentse muzikant speelde met haar rootsy muziek al op het Bevrijdingsfestival Drenthe, Eurosonic Noorderslag en in Paradiso.

Marit Nygård
18 januari om 21:30 - 22:00 The Social Hub

Marit Nygård schrijft op wat er in haar hoofd omgaat. De uitkomst zijn blije, boze, verdrietige of hoopvolle, maar vooral eerlijke liedjes.

Never Been to Berlin
20 januari om 22:30 - 23:00 The Social Hub

Het Groningse Never Been to Berlin is op Grasnapolsky, Hongerige Wolf en in Tsjechië geweest en dat bleef niet onopgemerkt. Midnight Phone Carl (Sander Kaatee) en Goossie Dilligans (Goya Buitenhuis) vormen dit zanger/producer-duo, dat meeslepende Engelstalige dancemuziek maakt en inspiratie put uit een scala aan genres.

SSTO
17 januari om 22:30 - 23:00 The Social Hub

Ze claimen de beste neo-psychedelische band uit Leeuwarden te zijn, en knipogen dat ze ook de enige zijn. SSTO probeert de opwinding, het mysterie, de grootsheid en de rust van ruimte en tijd vast te leggen en te vertalen naar hun muziek.

Dit kun je verwachten:

Alle Hit the North acts treden op in The Social Hub en Noorderslag tijdens ESNS in Groningen. Een klein Noordelijk feestje, als je wilt. Het leukste? Elke artiest is heel anders dan de volgende, dus je avond zal gevuld zijn met contrasten van hiphop tot house tot country pop en jazz. Zei iemand 'eclectisch'? De toegang is gratis, dus zorg dat je erbij bent!

Hier vind je jouw nieuwe favoriete artiest:

Lisa Ploeger 17 januari om 21:30 - 22:00 The Social Hub

SSTO 17 januari om 22:30 - 23:00 The Social Hub

Marit Nygård 18 januari om 21:30 - 22:00 The Social Hub

Rommy Gabay 18 januari om 22:30 - 23:00 The Social Hub

Given SKI 20 januari om 21:30 - 22:00 The Social Hub

Never Been to Berlin 20 januari om 22:30 - 23:00 The Social Hub

Coco Coquelicot naar Noorderslag

Ze stond eerder al op Wildeburg en Lowlands. En dat is niet voor niets. Je wil DJ Coco Coquelicot niet missen. Coco sluit op de zaterdagavond Noorderslag af in de Oosterpoort. Zorg dat je erbij bent!

Wat is Hit the North?

Hit the North is een professionaliseringsprogramma voor liveacts uit Drenthe, Groningen en Friesland. De in totaal negen acts volgen een volledig programma op maat, verschillende workshopdagen, excursies en natuurlijk shows. Ook worden ze gekoppeld aan een coach uit de muziekindustrie. Het programma duurt van januari tot januari en eindigt met een showcase op Eurosonic Noorderslag.