Back To Eurosonic Noorderslag 2023, met 3FM’s Vera Siemons en Justin Verkijk

06.04.23

vanaf 13 april wekelijks te zien

Vera Siemons en Justin Verkijk

Het festivalseizoen komt er weer aan. In deze serie van 6 afleveringen blikken 3FM-DJ’s Vera Siemons en Justin Verkijk terug op het eerste grote festival van 2023: Eurosonic Noorderslag in Groningen. Je ziet vooral heel veel muziek, die nog niet eerder te zien was in de live-uitzending, zoals het complete Noorderslag-concert van de winnaar van de Popprijs: Goldband.

Back To Eurosonic Noorderslag 2023 is vanaf donderdag 13 april wekelijks te zien op NPO 2 extra om 23:00 uur. De uitzendingen zijn ook terug te kijken via NPO Start.

De uitzendingen van Back To Eurosonic Noorderslag 2023 op een rij: 

13 april

In aflevering 1: indierocktrio CIEL, de elektronische soundscapes-om-op-te-dansen van Coloray, het fenomeen NONCHELANGE én Caroline van der Leeuw (voorheen Caro Emerald) met haar nieuwe project The Jordan. Presentatie: Vera Siemons.

20 april
In aflevering 2 zie je drie meer mellow acts uit Nederland: de melodieuze Americana van de Rotterdamse band Elephant, de doowop space pop van Cosmic Crooner en de dromerig klinkende folkpop van singer-songwriter néomí. Presentatie: Justin Verkijk.

27 april
In aflevering 3 zie je ontdekkingen uit Ierland (The Scratch, folk met een metal-inslag), Noorwegen (Skaar, alternatieve pop), Engeland (Heartworms, postpunk) en Duitsland (de popsensatie Bilbao). Presentatie: Vera Siemons.

4 mei
Aflevering 4 besluit met het ongrijpbare fenomeen Joost uit Friesland. Verder weer wat mooie nieuwe namen met o.a. Cloud Cafe (grungefolk uit onze hoofdstad), Rori (Franstalige pop uit België) en de prachtliedjes van de Amsterdamse singer-songwriter Pitou. Presentatie: Justin Verkijk.

11 mei
In aflevering 5 een samenvatting van de Nieuw Nederlands Peil-middag op Noorderslag met o.a. Wodan Boys, Amina en Claude, die op dat moment op nummer 1 staat met zijn eerste single ‘Ladada (Mon dernier mot)’. En Claude zong die middag ook een nieuw nummer! De aflevering besluit met Di-Rect, Popprijswinnaar van vorig jaar, die op Noorderslag een lekker lange versie spelen van hun hitsingle ‘Through The Looking Glass’. Presentatie: Vera Siemons.

18 mei
In de laatste aflevering van deze reeks gaat het maar om één naam: die van Popprijswinnaar Goldband. Je ziet het complete concert van het Haagse collectief, net na de bekendmaking van de Popprijs op Noorderslag, met o.a. ‘Noodgeval’, ‘Langste Nacht’, ‘Witte Was’ en ‘Psycho’. Presentatie: Justin Verkijk.

Over de presentatoren:
Vera Siemons presenteert elke zaterdag op 3FM Vera On Track, tussen 19:00 en 22:00 uur.
Justin Verkijk presenteert elke zaterdag op 3FM The Beat, tussen 22:00 en 01:00 uur

NPO 2 extra

Op NPO 2 extra zie je non-stop documentaires, films, drama, klassiek, kunst, literatuur, pop/jazz/world, theater en dans. NPO 2 extra is te zien op kanaal 82 (KPN/Delta/XS4all/Ziggo) en kanaal 44 (Caiway) én online: https://www.npostart.nl/npo2extra