Hef, Paul Bergen en Veronica van Hoogdalem genomineerd voor Pop Media Prijs 2022

09.01.23

De prijs, gepresenteerd door Sena Performers, wordt op vrijdag 20 januari op ESNS, voor de negenentwintigste keer uitgereikt. 

Foto: Timo Pisart, winnaar van de Pop Media Prijs 2021.

De jury maakt vandaag de genomineerden voor de Pop Media Prijs 2021 bekend. De prijs wordt op vrijdag 20 januari voor de negentwintigste keer uitgereikt tijdens muziek conferentie en showcase festival ESNS (Eurosonic Noorderslag) in Groningen. Na de publieke stemronde, selecteert de jury de volgende genomineerden: Hef, Paul Bergen en Veronica van Hoogdalem.

Hef

Muzikant en mediamaker Hef deelt in de goed beluisterde Rookworst Podcast zijn unieke kijk op de wereld. Met andere mediapersoonlijkheden en artiesten bespreekt Hef de muziek, de muziekindustrie en minstens zo belangrijk: het leven daaromheen.

Paul Bergen

Al 30 jaar is Paul Bergen toonaangevend als popfotograaf, met iconische portretten en  spetterende live fotografie. Dit jaar bracht Bergen het boek ‘Nineties Spirit’ uit, met naast live-fotografie veel backstage foto’s van iconen uit de jaren ‘90. 

Veronica van Hoogdalem

Veronica van Hoogdalem geeft muzikanten een belangrijk podium. Ze werkte voor platformen als TMF en RTL en maakte de Woordenschat podcast op Spotify. Momenteel zet Van Hoogdalem talent in de etalage bij het programma Podium Zwart van Omroep Zwart. 

Pop Media Prijs

De Pop Media Prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een maker waarbij in het bijzonder wordt gelet op teksten en audiovisuele uitingen over aan popmuziek gerelateerde zaken die het afgelopen jaar de meeste indruk hebben gemaakt. De kandidaten bestrijken alle hoeken van de media-industrie: pers, boeken, radio, tv, online media, documentaires, film en fotografie. Een lange lijst van kandidaten wordt samengesteld door ESNS in samenwerking met Sena Performers Fund, en na een publieksstemming selecteert een onafhankelijke jury bestaande uit diverse muziekprofessionals 3 genomineerden, een onafhankelijke jury selecteert vervolgens de winnaar.

De jury bestaat dit jaar uit:

  • Chanelva Rier (zendermanager FunX)
  • Timo Pisart (journalist 3voor12, winnaar Pop Media Prijs 2021)
  • Wilbert Mutsaers (Head of Music Spotify Benelux)
  • Yolanda Ulger (Secretly Group)

De Pop Media Prijs bestaat uit een geldbedrag van € 3.000,- en wordt mede mogelijk gemaakt door ESNS en SENA Performers. De prijs werd in 1994 voor het eerst uitgereikt. De winnaars waren achtereenvolgens Bert van de Kamp, Jip Golsteijn, David Kleijwegt, Martin Bril, Tom Engelshoven, Herman van der Horst, Anton Corbijn, Gijsbert Kamer, de redactie van de website 3voor12, Hester Carvalho, Lex van Rossen, Leon Verdonschot, John Schoorl, Leo Blokhuis, Jan van der Plas, Sander Donkers en Eric Corton, DWDD recordings, Saul van Stapele, Mary Go Wild / Mark van Bergen, Atze de Vrieze, Rutger Geerling, Rotjoch, Roosmarijn Reijmer, Fernando Halman, Rob Stenders, Beste Zangers en Timo Pisart.