Hit the North presenteert selectie muzikale acts voor 2022

06.01.22

Hit The North maakt de nieuwe selectie voor 2022 bekend. Na een intensieve selectieprocedure zijn er twaalf veelbelovende acts geselecteerd uit de drie Noordelijke provincies. Uit Friesland doen Moonloops, HISTORIAN, Johnny loves me en renceau mee. Drenthe selecteerde Seb Zukini, Dylamic en Traversus, de Groningse selectie bestaat uit Benwal, Fred Goverde, Phole, Steeby en Verity. De acts starten hun ontwikkelingstraject tijdens ESNS 2022, waar ze gematcht worden aan coaches uit het werkveld. Tijdens de online editie van het festival in januari treden de huidige acts van lichting 2021 op en sluiten daarmee hun traject af.

De twaalf talentvolle acts kiezen een coach uit de muziekindustrie die hen een jaar lang ondersteuning biedt en maandelijks coaching geeft. In totaal volgen de acts drie bootcamps verdeeld over drie weekenden in het jaar vol met workshops, coachingsessies en masterclasses. Deze sessies gaan onder andere over podiumpresentatie, marketing, management en financiën. Daarnaast krijgen ze een werkbudget toebedeeld en spelen verdeeld over het jaar meerdere shows, het traject eindigt met een showcase op ESNS in 2023. Dit alles met maar één doel: het kickstarten van een professionele muzikale carrière.

Hit the North 2021 lichting op ESNS 2022

Naast de start van de twaalf nieuwe acts, sluit de huidige selectie van Hit the North het jaar af met een online showcase op ESNS 2022. De twaalf acts Blondeau, Cloudsurfers, christopher404, CYNN, DANYTHA, Faske, Hiigo, Jadi D, Jonathan Rhodes, T A M A R, Them Dirty Dimes en Timo de Jong hebben het afgelopen jaar bootcamps, coaching en ondersteuning gekregen om zich te ontwikkelen tot een professionele act. Nu is het moment zich te presenteren aan professionals en publiek tijdens de online editie van het festival.

Meer informatie over het traject en de acts is te vinden via hitthenorth.nl.

Hit the North biedt twaalf veelbelovende acts uit Noord-Nederland een jaar lang ondersteuning door middel van bootcamps vol masterclasses, schrijfsessies en feedbackmomenten, een coach die de acts gedurende een jaar intensief begeleidt en showcases op o.a. bevrijdingsfestivals en ESNS. Hit the North is een project van ESNS, Into The Great Wide Open, Noordstaat, Popfabryk, POPgroningen, Kunst & Cultuur Drenthe en Flapper Management en komt tot stand met steun van Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en We the North.