Rianne Dolfing, Lisan van der Deijl en Peter Dijkstra genomineerd voor Collega van het Jaar

12.01.22

De drie genomineerden voor de publieksprijs Collega van het Jaar van Popgala Noord zijn bekendgemaakt. Tot de drie zeer gewaardeerde collega’s uit het Noorden, behoren Rianne Dolfing van Simplon, Lisan van der Deijl van The Bake Shop en Peter Dijkstra van Vera. Het stemformulier om de winnaar te kiezen is vanaf nu geopend.

Rianne Dolfing is verantwoordelijk voor de gehele marketing en promotie van poppodium Simplon. Zij promoot bijvoorbeeld de evenementen, houdt de socials bij en beheert de ticketing. Enkele voorbeelden van de motivaties die het publiek heeft ingezonden over Rianne Dolfing, zijn dat zij sinds vlak na het faillissement in 2013, de bedrijfsmarketing helemaal opnieuw heeft opgebouwd en goed heeft neergezet. Daarnaast wordt ze geschetst als harde werker die altijd met een brede lach klaarstaat voor collega’s. ‘Ze is positief gebleven en heeft de spirit van livemuziek echt levend gehouden’, laat een van de stemmers weten.

Lisan van der Deijl is in haar functie van productieleider bij The Bake Shop genomineerd voor Collega van het Jaar. Haar persoonlijke missie is dat jonge (Drentse) acts de kans krijgen zich te ontwikkelen en hun weg makkelijker kunnen vinden in de muziekindustrie. Naast productieleider is zij ook begeleider van muzikanten, met de vers verworven status ‘Erkend Leerbedrijf’. Van der Deijl wordt door het publiek als ‘onmisbaar’ en als een ‘sterke leider’ beschreven, die ook nog eens weet te vernieuwen.

De derde genomineerde is Peter Dijkstra, boeker bij Vera en manager van de band The Homesick. Afgelopen jaar coachte Dijkstra ook de band Cloudsurfers voor het programma Hit the North. Een manusje van alles, blijkt uit de reacties. ‘Het programma-aanbod van een van de belangrijkste podia voor popcultuur hoogstaand houden, is geen gemakkelijke taak in tijden van corona’, wordt over zijn functie gezegd. Maar, het publiek vindt dat hij met zijn ‘creatieve oplossingen’ en ‘duidelijke doelen’ toch een meer dan prima prestatie heeft geleverd afgelopen jaar.

Showcasefestival ESNS zendt op dinsdag 18 januari om 17:00 uur vanuit De Oosterpoort in Groningen de tweede digitale editie van Popgala Noord uit. De uitzending is te bekijken via esns.nl & dvhn.nl Het publiek kan stemmen op de winnaar van Collega van het Jaar, via https://bit.ly/CollegaStemmen.

De awardshow, ter ere van de Noordelijke muziekindustrie en popcultuur, wordt uitgezonden in samenwerking met Dagblad van het Noorden.