Veronica van Hoogdalem winnaar van Pop Media Prijs

19.01.23

Vakprijs uitgereikt aan alleskunner op ESNS 2023

Veronica van Hoogdalem is de winnaar van de Pop Media Prijs 2023. Dat is vandaag bekendgemaakt op ESNS 2023. Aan de Pop Media Prijs is een geldbedrag verbonden van 3000 euro. De prijs wordt dit jaar voor de 29e keer uitgereikt en wordt mogelijk gemaakt door Sena Performers en Eurosonic Noorderslag.

De Pop Media Prijs wordt sinds 1995 jaarlijks uitgereikt aan een persoon, boek, documentaire of programma die de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de popjournalistiek. De andere genomineerden waren Paul Bergen en Hef.

Juryrapport Pop Media Prijs 2023

“De winnaar van de Pop Media Prijs 2022 is Veronica van Hoogdalem. De mediawereld kan meer mensen als jou gebruiken, Veronica, dus we hopen dat je nog heel lang zo doorgaat. We hopen dat je podium alleen maar groter mag worden en dat je ook nieuwe generaties muziekliefhebbers weet te inspireren om dit werk te gaan doen.”

Lees het gehele juryrapport hier.

Pop Media Prijs
De Pop Media Prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een maker waarbij in het bijzonder wordt gelet op teksten en audiovisuele uitingen over aan popmuziek gerelateerde zaken die het afgelopen jaar de meeste indruk hebben gemaakt. 

De jury bestaat dit jaar uit: Chanelva Rier (zendermanager FunX), Timo Pisart (journalist 3voor12, winnaar Pop Media Prijs 2021), Wilbert Mutsaers (Head of Music Spotify Benelux), Yolanda Ulger (Secretly Group).

De Pop Media Prijs bestaat uit een geldbedrag van € 3.000,- en wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers. De prijs werd in 1994 voor het eerst uitgereikt. De winnaars waren achtereenvolgens Bert van de Kamp, Jip Golsteijn, David Kleijwegt, Martin Bril, Tom Engelshoven, Herman van der Horst, Anton Corbijn, Gijsbert Kamer, de redactie van de website 3voor12, Hester Carvalho, Lex van Rossen, Leon Verdonschot, John Schoorl, Leo Blokhuis, Jan van der Plas, Sander Donkers, Eric Corton, DWDD recordings, Saul van Stapele, Mary Go Wild / Mark van Bergen, Atze de Vrieze, Rutger Geerling, Rotjoch, Roosmarijn Reijmer, Fernando Halman, Rob Stenders, Beste Zangers en Timo Pisart.