Back To Eurosonic Noorderslag 2024

26.04.24

Om alvast warm te draaien voor de festivalzomer van 2024 blikt de NTR in mei nog even terug op Eurosonic Noorderslag van het begin van dit jaar. De vijf uitzendingen zitten bomvol met aanstormend talent dat deze hele zomer op verschillende podia en festivals geboekt zijn.   
Na het zien van Back To Eurosonic Noorderslag 2024 ben je weer helemaal up to date als het gaat om de nieuwe muziekhelden van dit moment en krijgen opkomende acts volop de ruimte om te laten zien en te horen wat ze in huis hebben.

Uitzending: Back To Eurosonic Noorderslag 2024 is vanaf donderdag 2 mei wekelijks te zien op NPO 2 Extra rond 22:30 uur.  De uitzendingen zijn dan ook terug te kijken via NPO Start.

Afl1: 2 mei
De eerste aflevering kijken we naar het optreden van Froukje in de grote zaal van de Oosterpoort. In 2021 hadden we haar al op het vizier in de ESNS uitzendingen en nu presenteerde ze haar langverwachte debuutalbum!  We hebben een uitgebreide reportage in Enschede met muzikant Sam de Laat van de band Droom Dit, volgens de collega’s van 3voor12 de beste act van Noorderslag dit jaar. En we zien een mooie sessie met de grungy popband Hiqpy en een interview met frontvrouw Abir Hamam.

Afl2: 9 mei
In de tweede aflevering zien we een optreden van Sophie Straat in de grote zaal van de Oosterpoort. Ze speelt onder meer het bijzondere nummer ‘Gebroken Spiegels’, een soort punkopera van 13 minuten met blazers en strijkers toegevoegd aan haar band. We hebben een uitgebreide reportage met singer-songwriter Jana Mila uit Amsterdam, die vertelt hoe ze via Ilse DeLange in Nashville een Amerikaanse platendeal scoorde. En we zien een geweldige sessie van de Rotterdamse post-punk band Library Card en een interview met de vocalist Lot van Teylingen.

Afl3: 16 mei
In de derde aflevering een optreden van Sef met zijn El Salvador Ensemble in de grote zaal van de Oosterpoort. We hebben een uitgebreide reportage met muzikant Julia Sabate, die Spaanstalige elektronische popmuziek maakt, we zochten haar op in haar geboortestad Zwolle. En een fijne sessie en interview met Kay Slice, die dit jaar op het NPO Soul en Jazz stage het publiek meetrok in zijn soulvolle hiphop met wortels in de Ghanese muziek.

Afl4: 23 mei
In de vierde aflevering een optreden van Goldkimono in de grote zaal van de Oosterpoort. Een mooie sfeervolle sessie en interview met Morpheus, die naar eigen zeggen hedendaagse chansons maakt. En rapper Idaly is geen onbekende op Noorderslag, in 2016 won hij met het collectief New Rave de popprijs, dit keer speelt hij een mooie sessie en spreken wij hem ook. Over de Popprijs gesproken, we zien ook Joost, de winnaar van dit jaar, voorbij komen.

Afl5: 30 mei
De vijfde en laatste aflevering staat volledig in het teken van Europese talenten. We hebben een vurige sessie van de Franse rockers van W!zard. We zien de Poolse zanger Jann, die dit jaar bijna aan het Songfestival meedeed. We horen avant-punkrock van de Schotse band Humour. Zeer dromerige en sferische muziek van de Griekse Iota Phi. En de Franse Sierra maakt live electronica waar je zeer goed op kan dansen. Van alle acts zien we optredens en interviews.