ESNS publiceert longlist genomineerden Pop Media Prijs 2023

13.12.23

De prijs, gepresenteerd door Sena Performers, wordt in januari voor de dertigste keer uitgereikt.

Uitreiking Pop Media Prijs 2022 tijdens ESNS23 Foto door Lucas Kemper

ESNS publiceert vandaag de longlist voor de Pop Media Prijs 2023, een stimuleringsprijs rondom de Nederlandse popjournalistiek in de breedste zin van het woord. Met het stemformulier kan het publiek hun favorieten selecteren. Deze voorkeuren worden meegenomen in het opstellen van een shortlist door de jury. De prijs, gepresenteerd door Sena Performers, wordt tijdens ESNS voor de dertigste keer uitgereikt.

De prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een popjournalist of aan een medium, waarbij vooral wordt gekeken naar bijzondere prestaties in het afgelopen jaar. Kandidaten zijn individuen of in een enkel geval initiatieven of projecten, vanuit alle geledingen van de media: pers, boeken, radio, tv, online media, documentaires, film en fotografie. Hierbij gaat het in alle gevallen om publicaties met als onderwerp muziek.

Bekijk de longlist en breng een stem uit. Stemmen kan tot en met 21 december 2023.

De afgelopen drie jaar wonnen Beste Zangers, Timo Pisart en Veronica van Hoogdalem de Pop Media Prijs. Voor een compleet overzicht van alle winnaars ga naar esns.nl/awards/pop-media-prijs.

ESNS 2024

De aankomende editie van ESNS vindt plaats van 17 tot en met 20 januari 2024.

Registraties voor de conferentie en tickets voor het festival zijn beschikbaar via esns.nl/tickets