ESNS verbetert faciliteiten voor artiesten met nieuwe Artist Village op beoogde locatie De Nieuwe Poort

16.01.24

ESNS, hét platform voor opkomend Europees muziektalent, opent morgen op de eerste dag van het festival een moderne Artist Village op een nieuwe locatie achter het stationsgebied in Groningen. De Artist Village is de thuisbasis van de meer dan 260 acts die deze week tijdens ESNS op het podium staan.

Nieuwe locatie

De nieuwe locatie van de verbeterde Artist Village is niet toevallig gekozen. Over enkele jaren verrijst er achter het stationsgebied in Groningen een nieuw stadsdeel met verbeterde transportvoorzieningen, zoals het vernieuwde trein- en busstation.

Mogelijk wordt dit gebied ook de locatie van muziekcentrum De Nieuwe Poort, de opvolger van SPOT/De Oosterpoort, sinds jaar en dag het hart van ESNS.

Faciliteiten voor artiesten

Voor artiesten is de Artist Village het backstage festivalhart van ESNS. Tijdens ESNS, van woensdag tot en met zaterdag in meer dan 40 locaties in Groningen, arriveren hier meer dan 260 acts om in te checken voor het festival. Ze krijgen er hun accreditatie en alle informatie en hulp die ze nodig hebben om de show van hun leven te geven.

De verbeterde Artist Village heeft een restaurant waar de artiesten en hun crew dineren en een muziekwinkel waar ze hun instrumentarium kunnen laten repareren en aanvullen. Daarnaast worden de artiesten op deze locatie geïnformeerd over projecten als ESNS Exchange en de MME Awards, over auteursrechten door Buma Music in Motion en door Dutch Music Export over exportmogelijkheden voor Nederlandse artiesten. Verschillende bedrijven, zoals Pieter Smit en Protone, presenteren zich aan de artiesten en schetsen hun mogelijkheden voor de toekomst.