Meet-and-greets en songwriting sessies tijdens ESNS Extra

12.01.24

Verbeter je songwriting vaardigheden, woon album luistersessies bij en bezoek meer showcases tijdens ESNS Extra. Naast het reguliere ESNS programma, is er het ESNS Extra programma georganiseerd door externe partijen. Sommige evenementen zijn ook beschikbaar voor alle ESNS bezoekers. Voor een volledig overzicht van alle activiteiten, ga naar het ESNS Extra programma

ESNS Extra evenementen voor iedereen

PLATOSONIC
In de Oude Ebbingestraat vindt Platosonic traditiegetrouw plaats bij Plato en the Coffee Company. Het officiële instore festival is overdag, met bands en artiesten die ook bij ESNS spelen. Platosonic is gratis toegankelijk en vindt plaats van donderdag 18 januari tot en met zaterdag 20 januari 2024. Bekijk de timetables hier.

Marshall Showcase
Vier samen met Marshall het beste talent uit de UK. Alle bands touren voortdurend door Europa, dus zorg ervoor dat je het "I was there" moment beleeft tijdens de Marshall showcase.

Artiesten die zullen spelen, zijn: the Dream Nails, The Meffs, Hotel Lux en King Nun. De optredens zijn op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur bij Blokes.

Penguin Showcases
3 Dagen, 10+ podia, 250 bands, 3 zussen. De 'podia' worden gehost door opleidingsprogramma's, managers en boekers die vinden dat hun act moet worden voorbereid op de volgende stap: ESNS. Eenmaal binnen in De Drie Gezusters verdwalen bezoekers gegarandeerd tussen alle podia. Zo ontdek je allerlei acts die je anders nooit gezien zou hebben.

The Penguin Showcases vindt plaats op woensdag 17 januari tot en met vrijdag 20 januari van 17.00 tot 20.00 uur bij De Drie Gezusters. Bekijk de timetables hier.

GRUNNSONIC

Grunnsonic is een gratis showcase festival van Gronings muzikaal talent dat plaatsvindt tijdens ESNS. Grunnsonic, een gezamenlijk initiatief van ESNS en POPgroningen, geeft lokale acts de kans zich te presenteren aan het grote publiek en de muziekprofessionals die aanwezig zijn op ESNS. Dit jaar vindt Grunnsonic plaats van 17 tot en met 19 januari in Het Pakhuis, Warhol, Het Concerthuis en KLUP DE DAG. Meer informatie vind je hier.

ESNS Songwriting speed date sessions VOL.6

Op vrijdag 19 januari nemen studenten van het Prins Claus Conservatorium en NLA University College (Oslo) deel aan een songwriting camp waar ze samen met zes gevestigde songwriters in één dag een lied schrijven! Songwriters zijn: Danny van Tiggele, Inge Lamboo, Maryn Charlie, Max Adrian, Moonloops en Robin Kester.

De resultaten worden gepresenteerd in een showcase in de Jazz Club (in het Prins Claus Conservatorium) van 17.00-19.00 uur. Dit songwriting camp wordt gesteund door Buma Cultuur.

Toegang: ESNS ticket

De Spanish Wave Showcase & Fiesta

De Spanish Wave Showcase & Fiesta is terug op ESNS na de "Focus Spain" op ESNS23. Deze editie van 2024 zal 100% vrouwelijke, ultra coole, frisse, hete en verbazingwekkende artiesten laten zien: JULIA SABATÉ (Nederland/Spanje), SILA LUA (Galicië/Madrid), ONA MAFALDA (UK/Spanje/Bulgarije) en LALA HAYDEN (UK/Spanje).

17:00- 17:35 JULIA SABATÉ
17:45-18:25 ONA MAFALDA
18:35-19:15 SILA LUA
19:25-20:00 LA LA HAYDEN

Lees meer over de artiesten hier.

De Donkere Kamer

Luister van woensdag 17 januari t/m vrijdag 19 januari naar albums van Spinvis, froukje en JOHAN over de beste speakers in het Forum. Tijdens deze sessie bespreken de artiesten hun werk met popjournalist Jacob Haagsma.

Woensdag 17 jan van 14:00-16:00: Spinvis - Be-Bop-A-Lula
Donderdag 18 jan van 14:00-16:00: Froukje - Noodzakelijk Verdriet (uitverkocht)
Vrijdag 19 jan van 14:00-16:00: JOHAN - The Great Vacation

Georganiseerd door: Excelsior Recordings. Bestel tickets hier.

Roze Zaterdag Talent Room

Om het nieuwe jaar goed te starten organiseert de Roze Zaterdag op vrijdag 19 januari de Talent Room in The Social Hub als officieel onderdeel van ESNS. Een avond die in het teken staat van verbinden, muziek en het Queer Year. Enkele live acts spelen tussen 16:30 en 19:00 uur in het restaurant van The Social Hub en nemen daarna plaats in de Live studio van SPOT TV. Meer info over de acts volgt snel.

Het evenement is in samenwerking met SPOT TV, ESNS & The Social Hub. Hou de socials in de gaten voor meer informatie.

Mentos Grote Prijs van Nederland

De Mentos Grote Prijs van Nederland legt dit jaar nog meer nadruk op kwaliteit, diversiteit en authenticiteit. De organisatie richt zich op de professionele en artistieke groei van poptalenten door middel van ondersteuning en handreikingen in de (live) muziekindustrie. Om deze doelen te bereiken streeft de organisatie naar een sterke samenwerking met het live circuit, denk aan programmeurs en artistiek inhoudelijk verantwoordelijken. Voor de komende editie zijn de eerste 30 acts anders samengesteld, waarbij de betrokkenheid van diverse popkoepels, poppodia en muziekprofessionals wordt toegelicht.

Vrijdag 19 januari:
17:00 - 17:30 / Inloop
17:30 - 18:15 / Presentatie Mentos Grote Prijs van Nederland inclusief bekendmaking acts
18:15 - 18:45 / Lance Priester optreden
18:45 - 20:00 / Borrel