Muziekconferentie ESNS zet vol in op podcasts

14.12.23

Vijfdelige podcastserie ‘WoMentor’ onderzoekt vrouwelijke representatie in Nederlandse muziekindustrie. Tijdens ESNS worden acht afleveringen van verschillende podcasts opgenomen voor een live publiek op de muziekconferentie. Festivaltickets en conferentieregistraties zijn nu te koop.

ESNS (Eurosonic Noorderslag), hét platform voor opkomend Europees muziektalent, lanceert de vijfdelige podcastserie ‘WoMentor’, waarin podcastmaker Dieuwertje Heuvelings onderzoekt hoe de vertegenwoordiging van vrouwen in de Nederlandse muziekindustrie verbeterd kan worden. Ook richt ESNS op de jaarlijkse muziekconferentie een podcaststudio in waar acht podcasts over de muziekindustrie worden opgenomen voor een live publiek.

De eerste twee afleveringen van WoMentor zijn nu te beluisteren. ESNS24 vindt plaats van 17 t/m 20 januari in Groningen.

WoMentor: Podcastserie en paneldiscussie over de positie van vrouwen in de muzieksector

In de vijfdelige podcastserie WoMentor onderzoekt ESNS met Dieuwertje Heuvelings (auteur, muziekprofessional en podcastmaker) hoe de vertegenwoordiging van vrouwen in de Nederlandse muziekindustrie verbeterd kan worden. Dieuwertje Heuvelings voert uitgebreide gesprekken met vijf vrouwelijke makers en professionals die al jaren werkzaam zijn in de muzieksector. Waarom loopt de muziekindustrie zo achter in vergelijking met de bredere creatieve sector, en wat is er nodig voor meer gelijkheid?

Tijdens ESNS komen alle gasten samen voor een paneldiscussie op de muziekconferentie. In deze sessie worden de interviews besproken en concrete oplossingen voorgesteld.

De eerste twee afleveringen, met gasten Max van Bossé en Josephine Zwaan, zijn nu te beluisteren via ESNS.nl of de bekende podcastapps. Elke woensdag wordt er een nieuwe aflevering uitgebracht, met als gasten Rita Zipora, Lotje Horvers en Tasha Slagtand.

Podcasts voor live publiek op muziekconferentie ESNS

Makers van maar liefst acht podcasts nemen tijdens ESNS plaats achter hun microfoon in De Oosterpoort. Voor een live publiek van muziekindustrieprofessionals nemen zij een nieuwe aflevering op in de podcaststudio van ESNS.

Alle podcasts die zijn geselecteerd om tijdens de muziekconferentie een aflevering op te nemen zijn goed beluisterde podcasts in het vakgebied:

  • De podcast Behind the Track (Buma Music in Motion) gaat in gesprek met Nederlandse mediacomponisten, Tijdens de speciale ESNS-editie bespreekt de podcast specifiek de voordelen van het schrijven voor reclames én sync als artiest.
  • Brood en Spelen (Stichting GRAP) is een podcast voor ambitieuze muzikanten, nieuwsgierige liefhebbers en toevallige voorbijgangers.
  • Atze de Vrieze en Malou Miedema nemen luisteraars van podcast De Machine (VPRO 3voor12) mee naar de wereld achter de muziek, zoals de businessbeslissingen die bepalen hoe we met zijn allen naar muziek luisteren.
  • In De NLHiphop Chronicles vertellen hiphopartiesten over de opkomst, de successen, en de uitdagingen van hiphop in Nederland.
  • Metal Health is een podcast over mentale gezondheid in de muziekindustrie. In een speciale Engelstalige aflevering spreken psycholoog Bart Verkuil, muziekconnoisseur Dimitri Hubregtse en host Marcel Schop met George Musgrave, muzikant en auteur van het boek ‘Can music make you sick?’.
  • The Live Coaches maakt tijdens ESNS de speciale live-uitzending Creëer jouw ultieme live ervaring, waarin hosts Vincent de Raad en Melanie Esther met uitblinkers van voorgaande ESNS edities onderzoeken hoe een liveshow onvergetelijke indruk achterlaat.

De laatste namen van het podcastprogramma van ESNS worden binnenkort bekend gemaakt.

Ontdek het volledige conferentieprogramma hier. De komende weken worden er meer panels en sprekers aangekondigd.

ESNS24 Conferentieregistratie

Bezoek de ESNS24 Conferentie en ontmoet smaakmakers uit de Europese muziekindustrie, met vertegenwoordigers van bedrijven en merken zoals Spotify, Universal Music, Google/YouTube, Live Nation, UTA, See Tickets, MIDiA Research, Pollstar, IQ en meer dan honderd Europese festivals en popzalen.

Delegates van ESNS24 ontvangen:

  • Toegang tot de conferentie en het festival met fast-lane access.
  • Toegang tot netwerklounges en hospitalityopties.
  • Toegang tot de ESNS Delegates Database om vooraf te netwerken met andere bezoekers.
  • Toegang tot ESNS Analytics, met actuele gegevens over ESNS artiesten van de afgelopen drie jaar.

Tickets voor het festival zijn verkrijgbaar via ESNS.nl.
Koop je tickets hier: esns.nl/nl/tickets

ESNS24 vindt plaats van 17 t/m 20 januari in Groningen.