Raad van Toezicht ESNS benoemt nieuwe leden

22.12.23

De Raad van Toezicht van ESNS (Eurosonic Noorderslag), hét platform voor opkomend Europees muziektalent, heeft vier nieuwe leden benoemd. Drie leden verlaten de Raad. De nieuwe toezichthouders zullen hun termijn vanaf 1 januari 2024 aanvangen en bijdragen aan de missie van ESNS.

De nieuw benoemde leden van de Raad van Toezicht (RvT) zijn:

Marjolein van der Linden (Juridisch) is Chief Operations Officer bij RTL Nederland en heeft ruime ervaring als jurist in de media, met functies bij o.a. Endemol en Nauta Dutilh. Ze heeft diverse bestuursfuncties, waaronder bij RODAP en NDP Nieuwsmedia.

Jellie Tiemersma (Financiën) heeft door diverse rollen als ondernemer, directeur, adviseur of bestuurder een brede kennis van onder meer de cultuursector en het sociaal domein. Daarnaast is zij een ervaren toezichthouder en commissaris en is ze bestuurder bij VNO-NCW MKB Noord. Als voorzitter van de stichting Aletta Jacobs Noord Nederland zet Tiemersma zich in voor een inclusiever Noorden.

Edwin Valent (Media) is een gepassioneerde senior excecutive met meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van internationale en baanbrekende digitale en muziekprojecten. Met zijn eigen organisatie Bruut Productions werkte hij voor opdrachtgevers als NPO, 3FM, KRO-NCRV, Talpa, VIACOM, Q-Dance, ID&T, MTV en TMF. Valent is toezichthouder bij Baroeg Rotterdam.

Vincent Vermeiren is een ambitieus Gronings talent in de financiële sector, momenteel werkzaam als Finance & Control analyst bij Finanxe. Vermeiren heeft in 2022 zijn Master (MSc) in International Financial Management  aan de Rijksuniversiteit Groningen behaald en is als trainee voor één jaar bij de RvT van ESNS aangesteld.

Over ESNS

Stichting ESNS (Eurosonic Noorderslag) is een non-profitorganisatie en biedt een onafhankelijk platform gewijd aan de ontdekking en promotie van nieuwe Europese en Nederlandse muziek. ESNS is opgericht in 1986 en organiseert jaarlijks een vierdaags showcasefestival en muziekconferentie op verschillende locaties in Groningen. Het biedt de meest opwindende opkomende Europese (Eurosonic) en Nederlandse (Noorderslag) acts tijdens beide festivals. De conferentie is erop gericht de muziekindustrie op verder te helpen naar een duurzame toekomst en agendeert toonaangevende onderwerpen en innovaties.

ESNS is van essentieel belang gebleken om nieuwe Europese acts door te laten breken op podia in heel Europa en daarbuiten. Het showcasefestival, dat in 1986 van start ging, heeft een indrukwekkende staat van dienst in het kickstarten van de internationale carrières van artiesten als Altin Gün, Alina Pash, Arlo Parks, Baby Volcano, Deki Alem, Dua Lipa, Fontaines D.C., girl in red, Hania Rani, The Haunted Youth, July Jones, Meduza, Priya Ragu, Pongo, Queralt Lahoz, Sigrid, Tramhaus, Trupa Trupa en Wet Leg.

ESNS24 vindt plaats van 17 t/m 20 januari 2024 in Groningen.