Nachtleven_ESNS_Jessie Kamp_0010

Dutch snack-couture

Hier vind je een map met alle locaties

De Nederlandse snack couture, ga voor een typische Groningse Eierbal of andere gefrituurde snacks.

De Hoek

Sebastiaan Rodenhuis - Hoek

Op de hoek van de Oosterstraat vind je, jawel, De Hoek. Een ontmoetingsplek voor iedereen die houdt van het nachtleven. Voor de snelle en lekkere trek. Met een muur vol snacks uit de frituur en van de grill. Die trek je er zo uit. Of je bestelt gewoon lekker binnen. Een eierbal eten is nog nooit zo makkelijk geweest.

Adres: Grote Markt 34, 9711 LV Groningen

https://www.bigsnack.nl/

Afstand van de Grote Markt: 94 m

Hasret

Een begrip in Groningen en ver daarbuiten. Wie is er nog niet geweest? Elke stad kent er wel eentje. Minimaal. Dit is dan ook hét adres voor broodjes, schotels en (Turkse) pizza’s. Met vlees dat gekruid is volgens eigen recept. Op elk moment van de dag lekker.

Adres: Oosterstraat 5, 9711 NN Groningen

https://www.hasret-groningen.nl/

Afstand van de Grote Markt: 120 m

Frietwinkel

Een van de eerste tentjes die je tegenkomt als je de binnenstad betreedt. Op een hoek in de Folkingestraat zit de Frietwinkel. De naam zegt het al: hier haal je een lekker frietje. Of patat, hoe je het ook maar wilt noemen. De aardappelen worden hier zelf gesneden. En dat proef je.

Adres: Folkingestraat 63, 9711 JV Groningen

https://www.frietwinkelgroningen.nl/

Afstand van de Grote Markt: 650 m

Friet van Piet

De tent met de naam die boekdelen spreekt. Hier haal je de lekkerste friet. Of wat anders, waar je maar van houdt. Ze bieden namelijk ook verschillende broodjes, schotels en andere lekkernijen aan. Kies bijvoorbeeld Groningse runderburgers. Lokaal en dus extra lekker.

Meeuwerderweg 112, 9724 EX Groningen

https://www.cafetariafrietvanpiet.nl/

Afstand van de Grote Markt: 1.3 km

Caïro

De Peperstraat. De straat in Groningen die open is tot in de vroege uurtjes. En de plek waar je terecht kan voor een late night snack. Bij Caïro haal je verse pizza’s, broodjes shoarma en meer. Terwijl je geniet van je maaltijd kijk je uit op het bruisende nachtleven.

Adres: Peperstraat 8, 9711 PD Groningen

https://www.cairo-grillroom.nl/

Afstand van de Grote Markt: 250 m

BØRGØR

Ook deze naam zegt een hoop. Hier scoor je de lekkerste burgers. Niet zo gek dat ze in 2021 door Thuisbezorgd zijn verkozen tot ‘beste burger restaurant’. Dat is niet alleen aan hun burgers te danken: ook de hotdogs en loaded fries zijn het proeven meer dan waard.

Adres: Herestraat 17, 9711 LA Groningen

https://borgor.nl/

Distance from Grote Markt: 250 m

FEBO

De klassieker onder de snacktenten. De vertrouwde FEBO-kwaliteit. Met lekkers uit de muur of vanachter de balie. Van patat tot burger en van kaassoufflé tot picanto. En proef ook vooral de huisgemaakte kroket. Dagvers en daarom extra lekker.

Adres: Vismarkt 1, 9712 CA Groningen

https://groningen.febo.nl/

Afstand van de Grote Markt: 240 m