ESNS publiceert longlist genomineerden Pop Media Prijs 2022

08.12.22

De prijs, gepresenteerd door Sena Performers, wordt in januari voor de negenentwintigste keer uitgereikt

ESNS (Eurosonic Noorderslag) publiceert vandaag de longlist met genomineerden voor de Pop Media Prijs 2022, een stimuleringsprijs rondom de Nederlandse popjournalistiek in de breedste zin van het woord. Met het stemformulier kan het publiek hun favorieten selecteren, waarna de jury zich buigt over de genomineerden en drie kandidaten voor de shortlist selecteert. De prijs, gepresenteerd door Sena Performers, wordt tijdens ESNS voor de negenentwintigste keer uitgereikt.

Foto: Timo Pisart, winnaar van de Pop Media Prijs 2021 door Bart Heemskerk

De prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een popjournalist of aan een medium, waarbij vooral wordt gekeken naar bijzondere prestaties in het afgelopen jaar. Kandidaten zijn individuen of in een enkel geval initiatieven of projecten, vanuit alle geledingen van de media: pers, boeken, radio, tv, online media, documentaires, film en fotografie. Hierbij gaat het in alle gevallen om publicaties met als onderwerp muziek.

Bekijk de longlist met genomineerden en breng een stem uit. Stemmen kan tot 21 december 2022.

De afgelopen drie jaar wonnen Rob Stenders, Beste Zangers en Timo Pisart de Pop Media Prijs. Voor een compleet overzicht van alle winnaars ga naar esns.nl/awards/pop-media-prijs/

ESNS 2023

De aankomende editie van ESNS vindt plaats van 18 tot en met 21 januari 2023.

Na twee digitale edities kan het evenement eindelijk weer live in Groningen plaatsvinden.