20210112_Sophie-Straat_ESNS-Oosterpoort_Photo-Ben-Houdijk_lr-7568 (1)

Drinks

Hier vind je een map met alle locaties

Brouwerij Martinus

Sebastiaan Rodenhuis Fotografie - Brouwerij Martinus - 2

Helemaal bovenin deze bierbrouwerij kun je de eigen gebrouwen bieren van Martinus proeven. In de zomer tevens op het terras. Het geheel ademt een huiskamerachtige sfeer. Terwijl er een vers biertje voor je wordt klaargemaakt, zie je ondertussen een band opbouwen. In samenwerking met Stichting Jazz in Groningen staan hier namelijk meerdere keren per maand jazzmuzikanten op de planken. Voor fijnproevers, maar ook voor hen die het willen ontdekken.

Adres: Kostersgang 32-34, 9711 CX Groningen
https://www.brouwerijmartinus.nl/

Afstand van de Grote Markt: 600 m

De Pintelier

Pintelier---Sebastiaan-Rodenhuis-Fotografie

In een wel heel gezellig stukje Groningen zit speciaalbier café De Pintelier. Wie houdt van een lekker koud glaasje gerstenat is hier op de juiste plek. Met wel 23 wisseltaps en meer dan 80 soorten bieren op fles zit er altijd wel wat lekkers voor je bij. Sinds jaar en dag komen stadjers en studenten hier hun favoriete biertje drinken. Iedereen is welkom in dit gezellige bruincafé.

Adres: Kleine Kromme Elleboog 9, 9712 BS Groningen
https://www.depintelier.nl/

Afstand van de Grote Markt: 500 m

Cilinder

Toch al in de binnenstad? Dan is het een gemiste kans als je niet langs Cilinder gaat. Cilinder heeft een ruim assortiment natuurwijnen, speciaalbieren en cocktails. Voor de lekkere trek worden er vegan snacks geserveerd. Breek je week en start op woensdag al met een drankje of ga los in de arcade hal. Op vrijdag en zaterdag is Cilinder open tot twee uur ‘s nachts, dus ook een toplocatie voor het weekend. Open de glazen deuren en beleef plezier in deze verstopte parel.

Adres: Oosterstraat 13a, 9711 NN Groningen
https://cilinder.bar/

Afstand van de Grote Markt: 160 m

The Stockroom

Stockroom---Sebastiaan-Rodenhuis-Fotografie-medium (1)

Voor sommige pareltjes moet je goed zoeken. The Stockroom zit namelijk wat verstopt. Eenmaal binnen waan je je in cocktailparadijs. De barmannen maken de mooiste creaties voor je, met of zonder alcohol. De strakke en sfeervolle inrichting voegt er nog wat extra’s aan toe. Hier wil je wel eventjes blijven plakken.

Adres: Oosterstraat 24-1, 9711 NV Groningen
https://thestockroom050.nl/

Afstand van de Grote Markt: 190 m

Mr. Mofongo

Hiddema Fotografie - Mr. Mofongo

Naast een restaurant beschikt Mr. Mofongo over een cocktailbar, een distilleerderij en een wijnbar. Of je nou komt voor een snelle borrel met kleine hapjes, of juist een avond lang in de culinaire watten gelegd wil worden. Bij Mr. Mofongo zit je altijd goed. En hadden we al gezegd dat er een innovatieve robotarm te vinden is? Deze robot tapt zo het drankje van je keuze, uit de acht meter hoge likeuren kast achter de bar.

Adres: Oude Boteringestraat 26, 9712 GJ Groningen
https://www.mofongo.nl/

Afstand van de Grote Markt: 350 m

Concerthuis

Bij het Concerthuis is alles mogelijk. In deze oude bioscoop kan je de hele dag door terecht voor lekkere hapjes en drankjes. Daarbij staan hier een heleboel leuke spellen op het menu. Of je nu liever bier drinkt, cocktails of fris, de borrel keuze is reuze. Ook leuk: ze branden hier hun eigen koffiebonen.

Adres: Poelestraat 30, 9712 KB Groningen
http://www.hetconcerthuis.nl/

Afstand van de Grote Markt: 210 m

Proeflokaal Mout

De echte bierliefhebber kan zijn hart ophalen bij Mout. In het gezellige bruine café heb je zoveel keus dat je het niet kan laten om een tweede ronde te bestellen. In het proeflokaal worden alleen bieren van eigen bodem geschonken. Ze kunnen je van alles vertellen over de Nederlandse brouwer, waar het biertje vandaan komt én natuurlijk over de smaak. Wanneer je naar huis gaat kun je je favoriete biertje meenemen uit het kleine bierwinkeltje voor in het Proeflokaal.

Adres: Gedempte Zuiderdiep 43, 9711 HB Groningen
https://www.proeflokaalmout.nl/

Afstand van de Grote Markt: 600 m

Boel

BOEL is de enige echte jeu-de-boulesbar van Groningen. Terwijl je geniet van een van de huisgemaakte cocktails kan je een balletje gooien. De ideale activiteit voor een uitje met je vrienden, familie of collega’s. Bij BOEL kun je naast jeu-de-boulen ook terecht voor een hoop bordspelletjes en heerlijk streetfood. Hier vind je de perfecte mix van gezelligheid, een hapje en drankje en spannende competitie.

Adres: Nieuwe Ebbingestraat 163, 9715 BC Groningen
https://boelgroningen.nl/

Afstand van de Grote Markt: 1.2 km

Barrel wijnlokaal

Barrel-Wijnlokaal---Sebastiaan-Rodenhuis-Fotografie

Bij Barrel Wijnlokaal kun je terecht voor een heerlijk glaasje druivennat. Ze hebben een uniek assortiment dat in Nederland zijn weerga nauwelijks kent. Niet voor niets werden zij in 2018 uitgeroepen tot Wine Bar of the Year. Barrel heeft meer dan 600 wijnen op de kaart en iedere week zo'n 55 per glas beschikbaar. Het feest is helemaal compleet met de zorgvuldig geselecteerde kazen en charcuterie. Goed nieuws voor wijnliefhebbers: Barrel heeft ook een gelijknamige wijnwinkel aan de Nieuwe Ebbingestraat. Zo kun je ook je favoriete fles thuis nuttigen.

Adres: Haddingestraat 27, 9711 KC Groningen
https://www.barrel-wijn.nl

Afstand van de Grote Markt: 550 m

Kult

Kult

Kult is just a bit different. In the cafe-bistro, the bright pink and green walls immediately catch your eye. Here you can eat and drink organic food for an affordable price. Sustainability is a high priority at Kult. This is reflected in everything. Even the tableware is second-hand. In the back of the store, you will find all kinds of board games and with regularity an old-fashioned bingo night is organized. And with a surprising cocktail and a bowl of candy, having a drink here is always a party.

Adres: Steentilstraat 36-1, 9711 GN Groningen
https://www.cafekult.nl/

Afstand van de Grote Markt: 550 m