Groningen-Store---Stella-Dekker-Fotografie-(1-van-1)-5-large (1)

Souvenirs

Hier vind je een map met alle locaties

Groningen Store (VVV)

Staak je zoektocht naar Belgische speciaalbieren, Perzisch keramiek en speelgoed uit China. De leukste cadeautjes komen 'gewoon' uut Grunn. In de Groningen Store kun je terecht voor informatie, maar ook voor leuke en lekkere duurzame producten gemaakt door Groninger makers en bedenkers. Én voor cadeautjes in de herkenbare Groningse stijl.

Adres: Forum, Nieuwe Markt 1, 9712 KN Groningen

https://www.visitgroningen.nl/nl/plan-je-bezoek/vvv

Afstand van de Grote Markt: 220 m

WAAR

Heb jij een groen hart, maar wil je toch een aardigheidje geven? Kies dan voor een cadeau met een mooi verhaal. Bij WAAR koop je betere en bewuste cadeau's. Nieuwerwetse stadsplattegronden van Groningen, recyclebare boterhamzakjes en onbespoten kamerplanten. Hier vind je niets dat niet fair trade, lokaal geproduceerd, eco- en/of biologisch is.

Adres: Vismarkt 14, 9711 KS Groningen

https://ditiswaar.nl/

Afstand van de Grote Markt: 260 m

Laif & Nuver

Bij binnenkomst kijk je je ogen uit. Overal zijn gezellige hoekjes gecreëerd en alles is te koop. Van kussens tot schilderijtjes en van lampen tot planten. En het leuke is; de winkel bestaat uit meerdere verdiepingen. Dubbel zoveel moois om tussen rond te neuzen dus. Wanneer je hier een cadeau koopt, ga je met genoeg inspiratie naar huis om je eigen stekkie een make-over te geven.

Adres: Rode Weeshuisstraat 7, 9712 ET Groningen

https://www.laifennuver.nl/

Afstand van de Grote Markt: 200 m

KOKOTOKO

Op zoek naar iets bijzonders? Warenhuisje KOKOTOKO heeft weinig tot geen voorraad. Slimme Sinterklazen en Kerstmannen doen hier hun inkopen, want de kans is wel heel klein dat de ontvanger het cadeautje al heeft. Ook mooi meegenomen is dat je met je aankoop een steentje bijdraagt aan een blije wereld. Alle producten zijn met zorg, aandacht en liefde voor het leven en de toekomst gemaakt.

Adres: Oosterstraat 26, 9711 NV Groningen

https://kokotoko.nl/

Afstand van de Grote Markt: 200 m

De Roemer

Liefhebbers van een goede slok druivennat kunnen hier uitstekend slagen. Deze grote speciaalzaak verkoopt whisky, cognac, bier, andere gedistilleerde dranken en vooral: wijn. Met meer dan 700 soorten uit alle windstreken vind je hier altijd een smakelijk cadeau voor echte fijnproevers. Een aanrader voor iedereen die van een goed glas houdt. Laat dat heerlijk avondje maar komen.

Adres: Astraat 13, 9718 CP Groningen

https://www.deroemerwijnen.nl/

Afstand van de Grote Markt: 800 m

Bonne Saucisse

Bij dit authentieke en nostalgische worstenwinkeltje is het bij je binnenkomst door de oude Franse deuren net alsof je even in Frankrijk bent. Dit bourgondische land mag natuurlijk niet ontbreken in het rijtje met delicatessenwinkels. Alles in deze winkel ziet er niet alleen fantastisch uit, het smaakt ook nog eens heerlijk. Met een kast vol patés en een groot assortiment aan Franse worsten is het gegarandeerd genieten. Kies voor een worst met walnoot of piment. Of ga voor wild en ontdek de bijzondere smaak van wild zwijn.

Adres: Folkingestraat 61, 9711 JV Groningen

https://www.facebook.com/BonneSaucisse/

Afstand van de Grote Markt: 650 m

Kruidenier Wolters

Groningers halen al meer dan 50 jaar hun delicatessen bij Kruidenier Wolters. In dit Groningse familiebedrijf helpen ze je graag om iets lekkers uit te zoeken. Wanneer je een pakketje met echte Groninger streekproducten cadeau wilt geven, ben je hier aan het juiste adres. Van Knol’s koek tot Groningse worst. Bijna alle typisch Groningse producten zijn hier verkrijgbaar. En vergeet natuurlijk niet iets lekkers mee te nemen voor jezelf. Echt Gronings genieten.

Adres: Oude Boteringestraat 10, 9712 GH Groningen

https://www.kruidenierwolters.nl/

Afstand van de Grote Markt: 250 m

H. Witting & Zoon

De oudste winkel van de stad is hoeden- en pettenspeciaalzaak H. Witting & Zoon. Geen wonder dat ook hoedenliefhebbers van ver buiten de provincie hun weg weten te vinden naar deze bijzondere winkel. Dit kleine historische museum heeft nog oude etalages, een antieke kassa uit de begintijd van de winkel en uiteraard veel hoofddeksels. Heel veel hoofddeksels. Van de enige echte Groninger schipperspet (alleen hier te verkrijgen) tot de welbekende ‘Peaky Blinders’ pet en van hoog kwalitatieve hoeden van zuiver scheerwol tot handschoenen en andere modeaccessoires.

Adres: Oosterstraat 51, 9711 NR Groningen

witting.nu

Afstand van de Grote Markt: 280 m

Knol’s Koek

De beste dingen komen uit de buurt. Zo ook de koeken van Knol. Al bijna honderd jaar worden deze lekkernijen in Groningen gemaakt. Ambachtelijk en met de hand. Op dezelfde manier als grootvader Knol dat deed. Met zelfs een machine uit de tijd van toen. Neem een kijkje bij de bakkerij aan het Hoendiep. De geur van verse koek trekt alvast je neus in. Hier haal je dagverse noten-, oude wijven- of gewoon normale koek.

Adres: Hoendiep 93, 9718 TE Groningen

https://knolskoek.nl/

Afstand van de Grote Markt: 1.8 km